Suvi Wigren 2017 Ksymppis.jpg

Tyydy vain siihen, mitä oikeasti haluat

Loppuvuodesta 2016 viiden Vila -naistenvaateliikkeen yrittäjä Suvi Wigrenin puhelin kävi kuumana. Hän oli juuri myynyt liiketoimintansa pois ja ilmoittanut siitä henkilökohtaisesti jokaiselle 30 työntekijälleen. Taskussa polttelivat tuoreet maailmanympärimatkan liput ja kalenteri täyttyi lehtien haastattelupyynnöistä, rohkea elämänmuutos kiinnosti kaikkia.

Tapaamme Suvin kanssa kirpeänä pakkaspäivänä. Hänelle nämä kelit ovat pian vain kylmä muisto, sillä koko perheen matkalaukut on pakattu vuoden kestävää seikkailua varten. Tapaamiseen Wigren astuu sisään tuttuun tapaansa - rempseänä, trendikkäänä ja hyväntuulisena, niin kuin aina. Nyt silmissä polttelee kuitenkin selvästi jotain uutta.

– Olen 10 vuotta herännyt sunnuntaisin siihen, että katson aamulla liikkeiden myynnit ja lähden rakentamaan uutta viikkoa. Nyt olo on tyhjä, kun sähköposti ei kilahtanut ja en päässyt enää sisään firman intraan. Lähtiessäni sain jokaiselta työntekijältä käsinkirjoitetut läksiäiskirjeet, itkuhan siinä tuli. Nyt kun ikävä on itketty pois, on tilaa uusille unelmille. Edessä on jotain mistä en osaa vielä haaveillakaan, kertoo Suvi.

Yrityksen myyntiin ei liittynyt suurempaa draamaa. Wigren kertoo pitäneensä työstään, työntekijöistään ja nauttineensa yrittäjänelämästään kaikki kymmenen vuotta. Intoa olisi riittänyt vielä suurempiinkin ponnistuksiin.

– Olisin halunnut kasvaa ja kansainvälistyä Vilan kanssa, mutta ketjun emoyritys Bestsellerillä ja minulla oli eri näkemykset kasvamisesta. Koin, että oli aika siirtyä kohti jotain uutta. Joten päätin myydä liikkeeni pois. Päätös myynnistä syntyi eräänä perjantaina ja maanantaina jo soitin ostajalle. Olen aina halunnut saavuttaa isoja asioita ja mennyt rohkeasti niitä päin. Olkoon tämä jälleen yksi uusi hyppy sellaista kohti.

Reppu täyteen kokemuksia

Wigren tunnetaan sanavalmiina ja rohkeana naisena, en ole ensimmäinen joka kysyy häneltä eikö sinua pelota koskaan?

– Kyllä minuakin pelottaa, nimittäin urautuminen! Kaipaan tasaisin väliajoin tunnemyrskyä. Rutiinintappoa. En pidä jossittelevista ja valittavista ihmisistä. Jos joku ärsyttää niin teen sille jotain, enkä luovuta. Asenne on so what! Haluan repun täyteen kokemuksia. Ei tule tyytyä mihinkään muuhun, kuin siihen mitä oikeasti haluaa, toteaa Suvi.

Wigrenin yksi intohimoista onkin innostuksen ja rohkeuden synnyttäminen ympärilleen. Sitä työtä hän on tehnyt myös Keski-Suomen Yrittäjissä.

– Yrittäjäthän ovat niitä hurjimpia ja rohkeimpia ihmisiä. Järjestötyössä kohtaa laajan kirjon erilaisia yrittäjiä ja juuri heiltä olen saanut eniten. Vuosien aikana olen saanut valtavan verkoston, laajan tuntemuksen suomalaisesta yrittämisestä ja järjestön toiminnasta sekä poliittista näkemystä. On ollut myös ilo seurata Keski-Suomen Yrittäjien upeaa kehitystä. Paljon on muuttunut siitä, kun kolme vuotta sitten hyppäsin mukaan toimintaan. Muutosta on tapahtunut minussakin, sillä jokaisesta järjestövuodesta on tullut kilo lisää. Tämä kielii lukuisista istutuista kokouksista, nauraa Suvi.


 

Teksti ja kuvat: Katja Hyytiälä