Tapu ja mikko CT.jpg

Hullun kaupungin yhteisö Technopolikseen

 

Kun Crazy Town perustettiin vuonna 2002, halusta tehdä töitä yhdessä ja verkostoitua muiden yrittäjien kanssa, ei aika uudenlaiselle yrityskulttuurille ollut ehkä mitä parhain. Nyt Crazy Townin pyörittäjäyritykset, Villinikkarit ja Business Arena kokevat ajan kuitenkin olevan mitä otollisin.

-Koko ajan olemme menneet eteenpäin ja keränneet arvokkaita oppeja matkan varrelta. Muuttoja on takana jo useampi ja jokainen on ollut omanlaisensa käännekohta toiminnassamme. Yhteisöllisiä tiloja tarvitaan, se että pistäisimme ovet kiinni ja sammuttaisimme valot, sitä en näe tapahtuvan, kertoo Tapu Nieminen Villinikkareista.

Kesäkuussa 2015 kääntyi yhteisön toiminnassa jälleen uusi sivu, kun Crazy Town avasi uudet tilat yhteistyössä Technopoliksen kanssa, Innova 2 -rakennukseen.

-Meidänlaisille 1-5 henkilön yrityksille on ollut valtava etu, että pääsemme Technopoliksen osoitteeseen ja Lutakkoon lähelle korkeakouluyksiköitä ja muita yrittäjiä. Seuraava kehityshaasteemme on miettiä kuinka avaamme portit koulutusyksiköihin ja alueen muihin yrityksiin, jotta voisimme oppia toisiltamme yhä enemmän, toteaa Mikko Markkanen Business Arenasta.

-Tällä hetkellä meillä on 3 selvää solua, valmennus ja konsultointi, markkinointi ja viestintä sekä koodaus ja ohjelmistontuottajat. Kaksi nousevaa porukkaa ovat pendelöijät/myyntiedustajat sekä tutkijat ja kehittäjät. He tarvitsevat lyhyitä ja pitkäaikaisia tiloja ja työympäristöä. Tälle porukalle voimme tarjota tarpeita vastaavia tiloja innovatiivisestä yhteisöstä hyvillä toimistoinfralla ja yhteyksillä, kertovat Tapu ja Mikko.

-Alusta saakka tavoitteenamme on ollut luoda toimintaympäristö, jossa  tehostettaisiin yrittäjien välistä yhteistyötä ja säästettäisiin kustannuksissa. Vahvuutenamme on draivi ja fiilis, minkä luomme mukana olevien yrittäjien ja asiantuntijoiden kesken. Meillä on tietynlainen suhtautuminen elämään ja yrittämiseen. Tätä fiilistä haluamme välittää samanhenkisille toimijoille, jatkaa Tapu.

-Suurin osa meistä haluaa tehdä töitä 2-10 hengen organisaatioissa, eli siis pienissä tiimeissä ja niin, että ympärillä on isompi verkosto. Tällaisessa maailmassa olemme CT:lla eläneet jo vuosia ja täytyy todeta, että onpas käynyt kivasti.  Se onkin meidän tarkoitus, että jokainen yrittäjä voi tehdä omaa asiantuntijatyötään, mutta aina löytyy ympäriltä nopeastikin porukka ja tiimi avuksi. Sitä me täällä Crazy Townilla tehdään, hymyilee Mikko.

Lopuksi CT:n pyörittäjät heittävät vielä muille yrittäjille haasteen:

-Tulkaa käymään, milloin vain! Meillä on aina pannu kuumana ja mieli avoinna, vinkkaavat Mikko ja Tapu.