Vakallinen yrittäjyyttä

Anna-Maria Ksymppis.jpg

Kerrotaan, että vakkaa on aikoinaan käytetty viljamittana, säilytysrasiana ja purkkina. Toivakan jalkautumispäivänä 23.9. löysimme kunnan omasta vakasta maukasta ruokaa, iloisia yrittäjiä ja mielenkiintoisia keskusteluja yrittäjyydestä sekä jäsenyydestä.

Toivakan Rauta–Tuliaisessa, joka on nimensä mukaisesti sekä rauta- ja lahjatavarakauppa, tapasimme hymyileväisen Veijo Heinosen.

– Liikkeestämme löytyy myös matkahuolto, kahvio sekä kukka- ja hautauspalvelut. Hiljaisia hetkiä ei juurikaan tule, aina on sesonki päällä jollakin osastollamme, kertoi Veijo.


Veijo Heinonen Ksymppis.jpg

Saman katon alla yrittää K-market Perälää pyörittävä Matleena Hiltunen. Perälä on muuten Suomen vanhin maakauppa, se on toiminut jo vuodesta 1875. Saman tien varrella vanhan pankin tiloissa, entisessä pankinjohtajan huoneessa, tekee kosmetologin työtä Anna-Maria Harju-Laurila. Rahan sijaan huoneessa talletetaan asiakkaiden pankkiin nyt hyvinvointia. Vanhan pankin tiloissa tapasimme myös Annika Korpisen, joka tekee hiuksia rohkealla ja modernilla otteella. Yrittäjälle on tullut juuri vuosi täyteen Toivakan maisemissa.

Pienen matkaa Toivakan keskustasta eteenpäin ajettaessa löytyi 90 % kansainvälisille markkinoille puuta toimittava Toivakan Puutuote Oy. Yrityksen suurimmat markkinat ovat Kiinassa. Joulun alla ei toivakkalaisille ole ollenkaan vieras näky, että yrityksen puut odottavat matkaa Kiinaan joulupukein koristelluissa kääreissä.

Päivän kääntyessä iltapäivän puoleen pääsimme kuulemaan vielä kunnan tulevista hankkeista kunnantalolle, jossa rakennuttaja Kimmo Koskela esitteli käynnissä olevia rakennushankkeita. 


Aiheeseen liittyvää