Anne 2.jpg

Pienen kautta

-Kevät on ollut vauhdikasta niin yrittäjäjärjestön, kuin kansanedustajienkin vinkkelistä. Hallitusohjelma on monelta osin yrittäjyyden näkökulmasta mainio. Olemme mielissämme mikäli hallitus kykenee ohjelmaansa toteuttamaan, avasi Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen.

Puheenjohtaja muistutti kansanedustajia, että he päätöksiä tehdessään miettisivät millaista kokonaisrasitusta tämä tarkoittaa pienten alle 10 henkilöä työllistävien yritysten kannalta. Lisäksi hän nosti esille mm. sote- ja maakuntauudistuksen ja siihen liittyvän valinnanvapaus näkökulman.

-Pienissä sote-alan yrityksissä asiakastyytyväisyys ja henkilöstön tyytyväisyys työhönsä ovat korkealla tasolla. Tiedämme, että palvelusetelillä on saatu loistavia tuloksia ja terveydenhoitoalan kilpailu kirittää sekä yrityksiä että julkista sektoria kehittämään palveluitaan yhä parempaan suuntaan. Tiedämme myös, että hoitoalalla työskentelevän ihmisen etiikka ei muutu ryöväriksi siinä vaiheessa, kun hän siirtyy julkiselta puolelta yksityiselle puolelle töihin. Yksityinen sektori pystyy olemaan varmasti äärimmäisen hyvä sekä laadun kirittäjä, että palveluiden tuottaja sosiaali- ja terveyspalvelujen puolella, painotti Salminen.

Kahvihetken aikana yrittäjät ja kansanedustajat pohtivat mitä kaikkea on hallituskaudella saatu jo aikaan ja mitä on vielä tulossa. Paikalle oli saapunut muun muassa Anne Kalmari (Kesk.) hän nosti tulevista asioista esille mm. Yrittäjävähennyksen henkilöyhtiölle sekä koeajan pitenemisen, takaisinottovelvollisuuden ja määräaikaisten työsuhteiden säädöksiin tulevat helpotukset.

-Työllistäminen helpottuu. Normien purkua tehdään koko ajan. Kärkihankkeita määriteltäessä niille varattiin 600 miljoonaa euroa, jotta saataisiin kasvua aikaan. Tässä maakunnassa kannattaa tehdä ja toimia, tuetaan ja kannustetaan toinen toisiamme siihen, puhui Kalmari.

 


Aiheeseen liittyvää