eloseminaari 2016.jpg

Osaaminen ja oppi kehittyvät tekemällä

Koulutetaan tulevaisuuteen, ei nykyisyyteen! Tämä ja monta muuta osuvaa oivallusta heitettiin ilmoille, kun Keski-Suomen kauppakamari ja Keski-Suomen Yrittäjät tapasivat luottamushenkilöstönsä kanssa elokuisena päivänä Ravintola Hurrikaanissa.

Tilaisuudessa keskusteltiin ajankohtaisista elinkeinoelämän ilmiöistä, kuten digitalisaatiosta, kansainvälistymisestä sekä osaamisesta ja verkostoista. Keskusteluilla haettiin uusia raja-aitoja rikkovia ajatuksia ja tekoja.

 

Kolme päivää töissä, kaksi koulussa

Vaikka yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö on koettu hyväksi, haastettiin tilaisuudessa oppimisen tulevaisuutta vielä lisää, jotta tulevaisuudessa koulutus täsmäisi yhä paremmin vastaamaan yrityskentän tarpeita. Pekka Vepsäläinen Jykesiltä heitti ilmoille mielenkiintoisen haasteen:

-Haluammeko markkinoille vain kovan työkokemuksen omaavia osaajia vai myös junnuja, joita edelleen työelämässä koulutetaan vastaamaan sen tarpeita?

Vepsäläisen ehdotus olikin, että ottaisimme oppia Saksasta, jossa opiskelijat ovat suurimman osan viikosta oppimassa työelämässä ja loput koulussa.

-Perustetaan firma-akatemia. Tällaisella koulutusmuodolla opiskelijat pääsevät heti kiinni työelämän tarpeisiin ja näkevät onko valittu ala heille sopiva vai ei. Voisivatko yrittäjät olla myös mukana laatimassa opetussuunnitelmaa yksittäisille opiskelijoille tai kursseille, mietti Vepsäläinen.

-Järjestetään pilotti ja lähdetään reippaasti hakemaan rahoitusta!

 pöytä.jpg

#kasvunmaakunta

Keski-Suomen Yrittäjien ja Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtajat Sanna-Mari Hynninen ja Uljas Valkeinen kertoivat tilaisuudessa tuoreita tuulahduksia järjestöjen yhteistyön tiimoilta. Kuluvan syksyn aikana Keski-Suomeen tullaan perustamaan Yrittäjien ja kauppakamarin toimesta yhteinen Kasvunmaakuntaryhmä. Ryhmän puheenjohtajana tulee toimimaan Keski-Suomen maakuntajohtaja Tapani Mattila ja varapuheenjohtajana Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Pasi Patrikainen. Keski-Suomen Yrittäjät valitsevat ryhmään neljä aktiivista ja visionääristä yrittäjää, samoin Keski-Suomen kauppakamari.

–Kasvunmaakunta kehittyy onnistumisia vahvistamalla sekä uusilla avauksilla. Ryhmän toiminta tulee keskittymään tekoihin ja avauksiin, jotka edistävät yritysten kasvua ja elinvoimaa, iloitsivat järjestöjen toimitusjohtajat. 

 

 Teksti:Katja Hyytiälä, kuvat:Matias Ulfves


Aiheeseen liittyvää