NY aamukahvit (1 of 1)-4.jpg

Nuoren ei tarvitse yrittää yksin - tarjolla verkostoja ja hyvää fiilistä

Kuinka jaksan arjessa? Kenen kanssa sparraan uusia ideoitani? Miten saan lisää myyntiä?  Kuka iloitsee kanssani, kun onnistun?

Keski-Suomen nuorten yrittäjien toimintaan on matala kynnys ja mukaan saa tulla, kun siltä tuntuu, eikä ikääkään tarkisteta ovella. Tärkeintä on saada vertaistukea, uutta osaamista ja ajatusten jakamista hyvässä seurassa. Yrittäjän arjen peruskysymykset kun ovat hyvin samanlaisia toimialasta riippumatta.

Tomi Rytkönen, 23 ja Sari Rito, 34 ovat luotsanneet Keski-Suomen Nuorten yrittäjien toimintaa noin vuoden ajan. Molemmilla on nuoresta iästään huolimatta jo vuosien yrittäjäkokemus.

- Ensimmäisen, graafisen alan palveluita tarjoavan yritykseni perustin 16-vuotiaana lukiolaisena asuessani Kainuussa. Yrittäjyys on tuntunut aina omalta jutulta. Nyt opinnot ovat loppusuoralla Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemialla ja teen töitä yrittäjyyskasvatuksen parissa kouluttamalla sekä opettajia että opiskelijoita. Oman jutun löytyminen on se tärkein asia, mutta olisihan tämä työ aika yksinäistä ilman hyviä verkostoja, sanoo Nuorten Yrittäjien puheenjohtajana toimiva Tomi.

- Minulla on takana yrittäjänä 10 vuotta ja päiväni täyttyvät erilaisesta sijoitustoiminnasta sekä hyvinvointialan valmentajana yrityksessäni FunkyFitissä. Lähdin mukaan nuorten yrittäjien toimintaan, koska haluan olla auttamassa ja tukemassa muita.  Monesti nuorelle yksin aloittavalla yrittäjälle tämän tyylinen verkosto on paitsi kaupallinen mahdollisuus myös vertaistukea parhaimmillaan, kertoo varapuheenjohtaja Sari.

Aamukahveja ja afterwork-tilaisuuksia

Keski-Suomen nuoret yrittäjät järjestää kerran kuussa avoimia ja maksuttomia aamukahvitilaisuuksia. Tämän syksyn teemoina ovat olleet esimerkiksi nuoren yrittäjän ajankäyttö ja jaksaminen  ja myynnin lisääminen. Keväästä syksyyn kohdataan rennoilla afterworkeilla ja marraskuussa on Nuoret Yrittäjät Stagella-seminaari ja pikkujoulut. Keväälle luvassa mm. avec-tilaisuus ja lapsiperheille suunnattu tapahtuma.

- Tapahtumat ovat aina hyvin rentoja ja täynnä juuri sitä positiivisuutta, josta saa myös buustia omaan toimintaan, kertoo Sari.

Mukaan voi tulla myös virtuaalisesti, sillä Keski-Suomen nuorilla on omat sivut sekä keskusteluryhmä Facebookissa. Sinne aamukahvien asiantuntija-alustukset lähetetään livelähetyksenä, jotta myös kauempana asuvat pääsevät hyötymään uudesta opista.

- Tapahtumista ja toiminnasta halutaan luoda sellaista, että se hyödyttää mahdollisimman paljon nuoria yrittäjiä. Toisaalta välillä kohdataan ihan rennosti vapaa-ajan merkeissä, avaa Tomi.

Ydinjengi rekrytoi uusia jäseniä

Toimintaa ideoi ja pyörittää kymmenen nuoren yrittäjän tiimi, jossa pääsee tapahtumien ja vaikutustyön keskiöön.  Tärkein ohjenuora on ”ei stressiä tästä”, eli toiminnan pitää tuottaa iloa ja lisäarvoa, ei olla ylimääräinen aikasyöppö tai rasite.

- Nuorten yrittäjien toiminta on tarjonnut minulle mahdollisuuden olla mukana sellaisessa positiivisessa verkostossa, jossa saman henkiset ihmiset ovat yhdessä vaihtamassa ajatuksia. Olen kokenut tärkeäksi päästä tutustumaan muihin nuoriin yrittäjiin alueella sekä tekemään merkityksellistä työtä sen eteen, että saamme autettua ja innostettua nuoria yrittäjiä omassa yritystoiminnassaan, Sari kertoo omasta roolistaan.

- Toiminta yllättää monipuolisuudellaan: meillä on mahdollista olla aktiivinen niin omalla alueella kuin myös valtakunnallisesti. Nämä molemmat näkökulmat ovat olleet omalla kohdallani niitä eniten antavia, sillä olen päässyt kasvattamaan verkostojani muiden alueiden nuoriin yrittäjiin ja olla vaikuttamassa Suomen Yrittäjien kautta toimintaan valtakunnallisesti, avaa Tomi toimintaa.

Toimintaan voi tutustua helposti esimerkiksi tulemalla paikalle esimerkiksi aamukahveille. Mikäli on kiinnostusta olla mukana ydinporukassa vaikuttamassa asioihin ja järjestämässä tapahtumia, saat juuri niin paljon vastuuta kuin itse haluat! Uudet huipputyypit ovat aina tervetulleita mukaa, hymyilee Tomi.

 

Ota yhteys:

Tomi Rytkönen, tomi@opiskelijayrittajyys.fi 

Sari Rito, sari@funkyfit.fi

Kerttu Pylvänäinen, kerttu.pylvanainen@yrittajat.fi


Aiheeseen liittyvää