Muutos on aina hyvä uutinen

stage ksymppis.jpg

Jokavuotinen Nuoret Yrittäjät Stagella – tapahtuma järjestettiin Tiimiakatemialla perjantaina 11.12.2015. Tänä vuonna Stagella kuultiin Hyvät ja huonot uutiset Mikko Kalliolan johtamana. Aamutilaisuudessa tartuttiin panelistien avuin ajankohtaisiin johtajuuden, kasvun ja muutoksen teemoihin kuten digitalisaatio, omistajan- ja sukupolvenvaihdokset, rahoitus sekä kummiyrittäjyys.

Aamun avasivat rempseällä otteellaan sanavalmiit panelistit Visa-Matti Kuitunen Lamminmäen Tilalta, Anu Manner Zestmarkista, Juho Kärkkäinen Elisalta, Suvi Widgrén Vilasta, Petri Salminen Salminen & Tikka Oy:stä sekä Kaija Haapasaari Jyväskylän Oppisopimuskeskukselta.

Omistajanvaihdokset ja yrityskaupat – hyvä uutinen

Yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdoksien puolesta pidettiin lippua korkealla. Vuosittain Suomessa tulee myyntiin 3000 yritystä, perheen sisällä omistajaa vaihtaa 1800 yritystä ja peräti 2000 yritystä lopetetaan.

– On hyvä, että yrityksiä lopettaa ja uusia tulee tilalle, totesi Visa-Matti Kuitunen.

Tiedätkö minkä arvoinen yrityksesi on, kysyi Finnveran aluejohtaja Juha Ketola. Hän vertasi omakotitalokauppaa ja yrityskauppaa toisiinsa.

-  Kun vanha talo laitetaan kaupan, sen arvoa aletaan kasvattamaan pienillä remonteilla ja parannuksilla. Tämä on hyvä pitää mielessä myös yrityskaupoissa. Miksemme voisi herätellä Suomeen kulttuuria, jossa yrityksiä voidaan myydä jo hieman nuorempana ja jatkaa taas seuraavaan haasteeseen, kysyi Ketola.

– Jos alkaisin nyt yrittäjäksi, etsisin myytävänä olevan yrityksen, jossa on hyödyntämätöntä kasvupotentiaalia. Tällöin kasvun hakeminen on huomattavasti helpompaa, kuin jos aloittaisin yrityksen alusta, summasi Ketola.

Onko digitaalinen muutos harhaa?Stage osallistujat.jpg

Vanhempi sukupolvi on tätä mieltä. Muutosta on aina ilmassa, totesi Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Tuuli Kirsikka Pirttiaho. Kun taas nuorempien yrittäjien mielestä elämme tällä hetkellä vahvassa digitaalisessa työkulttuurin muutoksessa. Paneelissa makusteltiin mm. sitä onko digimaailmassa parempi olla häirikkö kuin häiriön kohde. Oltiin jopa sitä mieltä, että häirikkö on se, joka ei suostu muuttumaan maailman mukana vaan pitää tiukasti kiinni vanhasta.

– Jos et ymmärrä nykyajan digitaalisia työkaluja, yrityksellä on jo toinen jalka haudassa, kuultiin panelistien suusta.

Johda itseäsi 

Kaikki johtaminen lähtee itsensä johtamisesta. Jos homma ei toimi, on katsottava peiliin ja vasta sen jälkeen käännyttävä työntekijöiden puoleen.

– Jos et pysty johtamaan itseäsi, et voi johtaa muitakaan, perusteli johtamisfilosofiaan Zestmarkin yrittäjä Anu Manner. Johtamisesta keskusteltaessa painotettiin reflektointia, rohkeutta ja ennen kaikkea itsearviointia.

– Itsearviointi on tärkeämpää kuin ulkopuolelta tuleva. Tunnista millaiset tavat ja rutiinit olet luonut itsellesi. Toinen ei voi sanoa kuinka sinun pitää tehdä, mutta hän voi herätellä ja pysäyttää miettimään mikä on järkevää, totesi Manner.

Nostata, innosta ja johda jokaista hänen tyyliinsä sopivasti, kiteytti yrittäjä Suvi Widgren

 Tapahtuman sparraajina ja kumppaneina toimivat Finnvera, Elisa, Oppisopimuskeskus, Jamk Generator, Jykes Kiinteistöt, Tiimiakatemia sekä Voimala.

 


Aiheeseen liittyvää