Round table.jpg

Millennial Board - keskusteluja, joita ei koskaan ole käyty

Mitä tapahtuu, kun kymmenkunta yrittäjää ja parikymmentä nuorta milleniaalia pistetään iltapäiväksi samaan tilaan?

”Minut yllättää joka kerta, kun kaksi sukupolvea laitetaan yhteen ilman hierarkioita, miten valtava määrä energiaa ja oivalluksia siitä syntyy”, Heikki Leskinen, Millennial Boardin ”isä” D11 Helsinki liikkeenjohdon konsultointitoimistosta kertoo. ”Milleniaalit eivät neuvo, vaan yhdessä oivalletaan, että maailma muuttuu. Juuri sieltä kumpuaa yritysten uudistumista palvelevat oivallukset”.

Keski-Suomen Millennial Board polkaistiin käyntiin kevään ensimmäisen Round table -tapaamisen merkeissä maaliskuussa. Teemoina olivat tulevaisuuden työelämä ja johtajuus. Fasilitoidut keskustelut polveilivat aina etätyön merkityksestä pessimismiin, tulevaisuuden urapoluista itsereflektioon ja tehokkuusajattelusta mielen hyvinvointiin.

Uudistumiskykyinen yritysjohtaja tarvitsee itselleen moninaiset verkostot. Bisnesmallit eivät ole enää vakiintuneita, vaan uusille poluille on uskallettava lähteä. Siinä kohtaa on hyödyllistä kuulla sanavalmiita, näkemyksellisiä ja rohkeita nuoria, jotka tempaavat yrittäjät mukaansa. Miten johtaa uuden etsimistä? Miten kohdata ja mahdollistaa muutos?

Ratkaisuina tulevaisuuden työelämän haasteisiin sekä työntekemisen ilmapiirin parantamiseen ryhmissä nousivat:
- Oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin
- Parempi kommunikaatio
- #uskallakysyä
- Opi-muutu-kehity

Kantavina teemoina kaikissa näissä ovat positiivinen muutos, avoimuus, hyvä keskustelukulttuuri, tiedon jakaminen sekä välitön, rento kohtaaminen työyhteisössä. Konkreettisina ratkaisuina esitettiin yrityksen yhteisiä aamupalahetkiä, no agenda -tilaisuuksia, johtajien laittamista päiväksi pois ja tehokasta viestintä-/keskustelufoorumia.

Leskinen mainitseekin juuri aidon kohtaamisen kaipuun nousevan esiin boardeissa: ”Usein kommentoidaan, että täällä käytiin keskusteluja, joita en ole koskaan käynyt.” Ja huomataan, että näitä keskusteluja pitäisi käydä myös omassa työyhteisössä säännöllisesti. Pitäisi uskaltaa olla läsnä.

Entä millaisena osallistujat kokivat iltapäivän annin?

”Kävimme todella mielenkiintoisia keskusteluja. Ryhmässämme ei ollut minkäänlaista ikävää jännitettä ja esiin nousi raikkaita juttuja. Nuorilla on kyseenalaistamisen jalo taito”, summaa Ermo Piispanen Lähitapiola Kesi-Suomesta iltapäivän tunnelmat.

Samoilla linjoilla jatkaa ProSolve Oy:n Janne Salmela: ”Välitöntä keskustelua syntyi nopeasti ja sain freesejä ideoita siihen, miten viedä asioita myös käytäntöön. Oikein virkistävä tilaisuus!”

Yrittäjien lisäksi myös milleniaalit saivat tilaisuudesta paljon irti:
”Ihan wow-olo!” Nella Heikinmäki
”Välitön meininki ja omana itsenään sai olla mukana.” Taina Riepponen
”Intoa ja mahtavia keskusteluja. Tuli tunne, että pyörät pyörii.” Samuli Laaksonen
”Yllättäen myös hyvin samankaltaisia näkemyksiä monessa asiassa.” Anne Vuorenpää
”Olen löytänyt paikan, jossa koen itseni merkittäväksi.” Sylvia Kumpulainen

Ravistelevaa, avointa ja rehellistä. Yrittäjät kokivat tilaisuuden tuoneen myös uutta suuntaa tekemiseen sekä toivoa tulevaisuuteen. Ei hassummin ensimmäiseltä kolmen tunnin tapaamiselta.

Yrittäjä, kiinnostuitko Millennial Boardista? 

Seuraava Round table -kokoontuminen on 24.4. klo 13-16 Le Qulkurissa.
Ilmoittaudu mukaan:
https://www.lyyti.in/millennialboard2_19


Aiheeseen liittyvää