Juha Järvi

#KSY80 - 8. Ka-Mu Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Juha Järvi, Ka-Mu Oy.

Millainen yrittäjä olet? Kuvaile itseäsi kolmella lauseella.

En mitenkään erityisen analyyttisenä pidä itseäni. Olen aina mennyt enemmän ikään kuin fiiliksellä. Tykkään johtaa ihmisiä ja koko ideologiani perustuu oikeastaan siihen, että yrityksessä toimivilla ihmisillä on hyvä olla. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

90-luvun alkupuolella sain ensimmäisen kosketukseni yrittäjyyteen. Ostimme Mikromilli Oy:n liiketoiminnan muutaman kumppanin kanssa ja laitoimme uuden yrityksen pystyyn.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Ka-Mu Oy perustettu jo vuonna 1982. Hauska yksityiskohta on, että kun itse valmistuin koulusta 1982, menin töihin karstulalaiseen konepajaan. Aloitin kyseisessä konepajassa toukokuun alussa maanantaina ja edellisenä perjantaina Ka-Mu Oy:n perustajat olivat lähteneet tästä kyseisestä konepajasta perustaakseen Ka-Mu Oy:n. Käytännössä olen siis aloittanut oman työurani samana viikonloppuna, kuin Ka-Mu Oy on perustettu.

Itse hyppäsin Ka-Mu Oy:n kelkkaan vuonna 2012. Kaksi silloista omistajaa halusi luopua omistuksistaan ja varsin nopeasti keskustelun kautta päädyimme ratkaisuun, että minä siirryn Ka-Mu Oy:n palvelukseen.

Kuuden vuoden aikana Ka-Mu Oy on kasvanut varsin reilusti. Olemme myös keskittäneet toimintaamme muutamiin isoihin avainasiakkaisiin. 

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on opettanut, että mitään ei oikeastaan voi itsestään tehdä. Täytyy olla hyviä kumppaneita ja työntekijöitä. Luottamus on aivansana onnistuneeseen liiketoimintaan. Pitää luottaa siihen, että ihmiset lähtökohtaisesti haluavat tehdä parhaansa. 

Olen itse toteuttanut niin sanottua V6-johtamismallia omalla urallani. Kyseessä kuuden v-kirjaimella alkavan sanan malli, jotka määrittelevät hyvän johtajuuden. Nämä sanat ovat: visioi, viesti, valmenna, vaadi, välitä ja vaihda. Täytyy olla visio ja pitää pystyä viestimään siitä. Täytyy voida vaatia omilta alaisiltaan ja heidän tulee voida vaatia myös sinulta. Tulee tarjota valmennusta, jotta ihmiset voivat kehittyä. Välillä voi olla hyvä vaihtaa esimerkiksi tehtäviä organisaation sisällä. Ihmisistä tulee myös välittää - jos johto ei pidä alaistensa puolta, niin kuka sitten?

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Kovaa yrittämistä ja uskoa tulevaisuuteen!

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.ka-mu.fi


Aiheeseen liittyvää