Midare

#KSY80 - 78. Midare Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Anssi Kuoppala ja Birgitta Kemppainen. Midare Oy on yrityksen nimi.

Millainen yrittäjä olet?

Ensimmäinen sellainen tunnusomainen piirre itselleni on kasvuyrittäjyys. Itselläni on muutama tällainen onnistunut harjoitus taustalla, missä on Midaren kaltaisia, perinteisiä yrityksiä saatu vietyä jälleen uusille kasvunurille. Olemme ikään kuin löytäneet sellaisia uusia mahdollisuuksia yrityksille ja sitä kautta saatu käynnistettyä jälleen kasvua ja kehitystä. Nämä ovat olleet myös itselleni erittäin merkityksellisiä onnistumisia. Pidän itseäni myös yritysten uudistajana. Haluan, että organisaatiot, joissa olen mukana, hyödyntävät viimeisimpiä, esimerkiksi digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia. Lisäksi haluan, että tehdään yhdessä. Kun yrityksessä toimitaan porukassa, niin lopputulos on aina parempi kuin sooloillen, Kuoppala linjaa.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ihan ensimmäinen kosketukseni yrittäjyyteen oli jo lukiovuosina, kun koulukaverini kanssa teimme kirjaimellisesti ruohonjuuritason yrittäjyyttä. Meillä oli tällainen kahden miehen viheralueiden huoltotöihin keskittynyt yritys. Vuonne 1996 perustin ensimmäisen osakeyhtiöni, joka niin ikään liittyi viheralueisiin. Sen jälkeen yrittäjyys on oikeastaan aina kulkenut jollain tapaa mukanani. Kouluttauduin siinä välissä kuitenkin opettajaksi, joka ei siihen ihan tyypillisimpään yrittäjän urapolkuun kuitenkaan kuulu, Kuoppala kertoo.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Midare on perustettu vuonna 1985 ja on nimensä mukaisesti Are-yhtiön spinoff-yritys. Midare oli alun perin Aren tällainen laitepuolen toimija, joka mobiililaitteiden yleistymisen jälkeen lähti erikoistumaan niihin ja myös kulkemaan omaa polkuaan. Midaren kivijalkana on noista ajoista lähtien ollut laitteet eli esimerkiksi erilaiset matkapuhelimet ja niiden oheistarvikkeet. Laitteiden rinnalla varsin pian käynnistyi myös operaattoriyhteistyö, joka tuki ymmärrettävästi hyvin laitteiden myyntiä. Tällä hetkellä teemme erittäin tiivistä yhteistyötä DNA:n kanssa. Kolmas ulottuvuus Midaren toiminnassa on nykyisin ICT-maailma, johon Birgitan kanssa liitymme varsin voimakkaasti. Tähän liittyy muun muassa laitteiden hallinta, tietoturva ja kokonaisvaltaiset ICT-palvelut ja -ratkaisut. Tällä saralla olemme myös viime aikoina ottaneet selvästi isoimpia kehitysaskelia ja uskon, että ICT-palvelumme tulevat entisestään vain kasvamaan lähitulevaisuudessa.

Viiden vuoden päästä Midare on kasvanut valtakunnalliseksi toimijaksi, joka on kasvanut ja kasvaa edelleen voimakkaasti. Ehkä hieman rohkeaa sanoa, mutta uskon, että olemme vähintään kaksinkertaistaneet kokoluokkamme siinä vaiheessa. Yhdessä omistajien kanssa olemme päättäneet ottaa kunnianhimoiset tavoitteet ja niitä kohti päivittäin pyrimme, Kuoppala linjaa.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Todella paljon! On ollut hienoja onnistumisia, on ollut jonkin verran epäonnistumisia. Olen oppinut sen, että voi olla erittäin pienestä kiinni, että mitkä ideat kantavat ja mitkä eivät. Myös se, että miten ihmiset saadaan mukaan ja idean taakse yrityksen sisällä, vaikuttaa paljon yrityksen menestymiseen, Kuoppala kertoo.

Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

On mahtavaa, miten vuosittain keskisuomalaiset yrittäjät kokoontuvat Paviljonkiin juhlimaan Keski-Suomen Yrittäjäjuhlaan. Sitä ei suotta kehuta Suomen parhaaksi yrittäjäjuhlaksi. Kertonee siitä, että meillä on täällä myös Suomen parhaat yrittäjät. Muistetaan hyödyntää toistemme palveluita ja puhaltaa yhteen hiileen myös tulevaisuudessa.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.midare.fi.


Aiheeseen liittyvää