RC Jyväskylä Oy

#KSY80 - 75. RC Jyväskylä Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Teemu Kujala ja RC Jyväskylä Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Ahkera, silloin tehdään töitä, kun töitä on. Idearikas, täällä RC Jyväskylällä kaikki on itseni rakentamaa ja luomaa. Elän myös hetkessä ja pyrin tarttumaan eteen tuleviin tilaisuuksiin.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ajatustasolla yrittäjyys lähti liikkeelle itselläni noin 18 vuotta sitten. Olin valmistumassa puusepäksi, alkuperäinen idea oli perustaa jonkinlainen puusepän verstas. Idea jäi kuitenkin taka-alalle, en koskaan perustanut omaa puusepänverstasta, vaan toimin muissa puualan firmoissa muutaman vuoden. 

Idea yrittäjyydestä heräsi uudestaan eloon tämän RC-harrastuksen myötä noin 20 vuotta sitten. Olin opiskelemassa puutekniikkaa ammattikorkeakoulussa, jolloin alkoi tuntua siltä, että puuala ei ehkä sittenkään ollut aivan oma juttuni. Vuonna 2008 menin töihin yritykseen, joka myi radio-ohjattavia laitteita. Myyntityöstä itselläni ei ollut aiempaa kokonaisuutta, mutta huomasin, että pidin siitä ja olin siinä varsin hyvä. Tämä johti siihen, että tammikuussa 2009 lopetin silloisessa yrityksessä ja perustin maaliskuussa 2009 RC Jyväskylän.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

RC Jyväskylä on nyt noin 10 vuoden ikäinen, siihen aikaan mahtuu aika todella paljon asioita ja vaiheita. Alkuun itsellänihän ei ollut tietoa oikein mistään. Ei ollut verkostoa, eikä kontakteja. Ensimmäisen vuoden voin sanoa menneen hieman tunnustellen. Sinällään ala oli tuttu ja hallussa, koska radio-ohjattavat olivat tuttuja oman harrastuneisuuden kautta ja olin jo vuoden toiminut saman alan yrityksessä töissä.

Ensimmäiset liiketilamme olivat Kauppakeskus Forumissa. Liiketoiminta käynnistyi varsin vauhdikkaasti, sillä saimme kolmen ensimmäisen vuoden aikana kolminkertaistettua liikevaihtomme. Loistava liiketilamme sijainti Forumin alaovien vieressä auttoi tässä asiassa todella paljon. 2010-luvun alkupuolen talouskriisi hieman toi kuoppia matkalle ja samassa yhteydessä muutimme myös Forumista Jyväskeskukseen ja sieltä edelleen Tawastinkulmaan. Jyväskeskuksessa tuli pieni notkahdus, mutta onneksi siirryimme sieltä varsin pian Tawastinkulmaan, missä saimme taas loistavan liiketilan, joka auttoi koko liiketoimintaa.

Jo Jyväskeskuksen aikoina aloin miettiä, että mitä muuta tällä alalla voisi tehdä kuin kaupata laitteita. Heräsi ajatus, että jonkinlainen radio-ohjattavien ratakokonaisuus olisi hieno juttu. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta muuttaa tänne Keljon Citymarketin yhteyteen, niin tämäkin ajatus sai aivan uusia kierroksia ja siitä syystä täällä nyt näyttää tältä. Tänne Keljoon muutimme helmikuussa 2018. Meillä on siis mahdollista päästä ajamaan erilaisilla kauko-ohjattavilla laitteilla erilaisilla radoilla. Meillä on myös alkamassa kuukausittaiset amatöörikilpailut, joihin kuka tahansa voi tulla osallistumaan ja koittamaan, että mitenkä hyvin radio-ohjattavia todella osaa ohjata. Asiakkaat ovat ottaneet tämän RC Playn todella hyvin vastaan, vastaavia kokonaisuuksia ei mistään muualta Suomesta myöskään löydy. Meillä on käynyt synttäriporukoita, polttariporukoita, tyhy-porukoita jne.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on opettanut avarakatseisuutta. Kymmenen vuotta sitten 25-vuotiaana, tuoreena osakeyhtiön omistajana tuli oltua aika tiukasti oman laatikon sisällä. Nykyään osaa katsoa asioita vähän laajemmin.

Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Tukekaa toisia yrittäjiä!

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.rcjkl.fi.


Aiheeseen liittyvää