Valwood

#KSY80 - 74. Valwood Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Kimmo Valkeinen ja Valwood Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Itse olen elänyt tätä yhtiötä ihan pikkupojasta asti. Sieltä kumpuaa sellainen innostuneisuus ja halu kehittää yrityksen toimintaa.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ensimmäiset kosketukset yrittäjyyteen sain jo aivan pikkupoikana meidän kotipihassamme. Erilaisia aputöitä ja esimerkiksi puupalikoiden lajittelua tuli silloin aivan alussa tehtyä. Siitä sitten pikkuhiljaa vastuullisempiin ja vastuullisempiin hommiin. Itselleni iso askel oli, kun sain hypätä ohjastamaan trukkia. Kaikki kesät sujuivat lapsena ja nuoruudessa kesätöissä yrityksen hommissa, muualle en kesätöihin ehtinyt lainkaan. 

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Isäni perusti Karstulan Puutuotteen vuonna 1988. Vuosien mittaan Karstulan Puutuotteen toiminta kehittyi ja kasvoi. Valwood perustettiin Karstulan Puutuotteen rinnalle vuonna 2004 ja pikkuhiljaa liiketoiminta siirtyi Valwoodin nimiin. Vuonna 2011 tapahtui lopullinen siirto, jonka jälkeen kaikki Karstulan Puutuotteen liiketoiminta ja työntekijät siirtyivät Valwoodin alle. Vaikka Valwoodin tarina alkoikin virallisesti vasta vuonna 2004, niin koen, että yrityksen tarina juontaa juurensa aina tuonne vuoteen 1988 saakka. Valwood on niin luontainen jatkumo Karstulan Puutuotteelle, että sijoitan ne samalle aikajanalle.

Alkujaan Valwoodin alla aloimme tehdä päätykolmioelementtejä ja erilaisia rakentamisen muita hommia. Tässä vaiheessa meitä oli Valwoodilla hommissa vain kaksi – kolme henkilöä. Kun isäni alkoi pikkuhiljaa siirtyä kohti eläkepäiviä, samaan tahtiin siirtyi myös Karstulan Puutuotteen toimintaa aina lisää Valwoodin nimiin. Tänäkin päivänä meillä on kaikki Puutuotteen aikaiset tuotteet edelleen Valwoodin valikoimassa ja niiden joukkoon tullut toki lisää uusia tuotteita. Valwood työllistää tällä hetkellä noin seitsemän ihmistä aina hieman sesongista riippuen.

Kasvuhalua meiltä löytyy. Viiden vuoden päästä näen, että olemme selkeästi isompi yritys, kuin mitä tällä hetkellä olemme. Meillä on tuossa vaiheessa edelleen alihankintatuotteita isoille tehtaille, mutta uskon, että myös paljon enemmän omaa rakennustoimintaa. Vielä en osaa varmaksi sanoa, että tuleeko kyseessä olemaan esimerkiksi rivitalojen rakentamista vai erilaisten hallien rakentamista vai kumpaakin, mutta näille markkinoille olemme suuntaamassa. Kokemustahan meiltä löytyy jo nyt omakotitalojen ja maatilojen rakentamisesta. 

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Jatkuvan muutoksen. On pakko ollut oppia muuntautumaan, kun yhtään ei tiedä, mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Se on toisaalta myös erittäin palkitsevaa, että päivät eivät ala toistamaan itseään kovin herkästi. 

On myös hienoa, miten pystyy omaan aikatauluunsa ja kalenteriinsa vaikuttamaan. Itsellä tähän tottakai vaikuttaa myös se, etten ole yksinyrittäjä. Se porukka vasta kovia yrittäjiä onkin.

Myös sellaista pitkäjänteisyyttä yrittäjyys on itselleni tuonut. Yrittäjyys on ikään kuin hionut hieman kulmia pyöreämmäksi omasta persoonasta. On oppinut joustamaan ja ymmärtämään, eikä ole enää niin ehdoton kuin ehkä nuorempana.

Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Ottakaa ilo irti innosta yrittää! Ollaan aktiivisia ja hyödynnetään toinen toistemme palveluita ja myös yrittäjäjärjestön tarjoamia palveluita.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.valwood.fi.


Aiheeseen liittyvää