Viestintätoimisto Diverstas

#KSY80 - 73. Viestintätoimisto Diverstas Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Saila Aarnio ja Sepi Roshan. Yrityksen nimi on Viestintätoimisto Diverstas.

Millainen yrittäjä olet?

Pidän itseäni neuvokkaana, uutterana ja asiakaslähtöisenä yrittäjänä, Roshan kertoo.

Itse taas näen oman yrittäjäpersoonani rohkeana, uteliaana ja helposti innostuvana, Aarnio jatkaa.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Itse aloitin yrittäjänä vuonna 2005 täällä Jyväskylässä. Itselläni ei varsinaisesti koskaan ollut erityisesti haaveena yrittäjyys, vaan oikeastaan ajauduin yrittäjyyden pariin. Muutimme mieheni työn perässä Espoosta tänne Jyväskylään ja varsin pian sitten totesin, että vaihtoehdot työllistymiselle käyvät vähiin ja päätin uskaltaa kokeilla yrittäjyyttä. Sillä tiellä ollaan edelleen. Työskentelin aiemmin kansainvälisessä työyhteisössä Nokialla ja nyt on ollut aivan ihanaa, kun Sepi miehineen muutti myös Jyväskylään ja olemme päässeet työskentelemään jälleen yhdessä ja olen ikään kuin saanut samanlaisen verkoston jälleen ympärilleni, Aarnio kertoo.

Itse työskentelin aiemmin Lontoossa yrittäjänä, mutta nyt jo parin vuoden ajan olen vaikuttanut täällä Jyväskylässä. Tapasimme Sailan kanssa ensimmäistä kertaa, kun meidän yhteinen työkaverimme Nokialta vinkkasi hänelle, että olemme mieheni kanssa muuttamassa Jyväskylään Lontoosta, emmekä tunne ketään täältä entuudestaan. Oikeastaan tuosta ensitapaamisesta lähtien olemme toimineet yhdessä Diverstasin parissa. Olemmekin monesti nauraneet, että Nokian slogan ”Connecting people” pitää hienosti paikkansa myös tässä suhteessa, Roshan avaa.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Itselläni yrittäjyys kytkeytyy vahvasti ihmisiin. Olen aina halunnut olla ihmisten kanssa tekemisissä ja sieltä kumpuaa itselleni se voima myös yrittää. Oli sitten kyseessä jokin tuleva julkaisu, konsultaatiohetki tai isompi organisaation viestintäkulttuurin kehittäminen, itsellä se kytkeytyy aina voimakkaasti verkostoihin, mitkä toimivat ikään kuin työkaluinani tässä työssä. Verkostojen kautta löydän juuri oikeat ihmiset auttamaan kulloisessakin tilanteessa ja projektissa. Isoimmat projektit ovat olleet jopa noin kymmenen asiantuntijan kokonaisuuksia, Aarnio kertoo.

Oma roolini natiivina englannin puhujana on olla tukemassa kansainvälisissä projekteissa. Suomalaisilla asiakkaillamme on näin käytettävissään sekä suomalainen asiantuntija Sailan kautta että kansainvälistä osaamista itseni kautta. Olemme esimerkiksi auttaneet yritystä, joka pyrkii saamaan jalansijaa englanninkieliseltä markkina-alueelta, heidän viestinnässään ja myynnissään. Vedämme tällaiselle yritykselle valmennuksia englanniksi ja kerromme niistä pienistä nyansseista, mitä miltäkin englanninkieliseltä markkina-alueelta löytyy. Useat tutkimukset myös todistavat, että mitä moninaisempia organisaation työntekijöiden ja verkostojen taustat ovat, sitä laajempi perspektiivi heillä on käytettävissään päätöksiä tehtäessä ja tämä taas johtaa usein parempiin lopputuloksiin, Roshan kertoo.

Uskon, että tulevaisuudessa Diverstasille tulee uusia mahdollisuuksia auttaa asiakkaita heidän viestinnällisissä tarpeissaan. Tekoäly ja sosiaalinen media kehittyvät koko ajan ja tämä avaa jatkuvasti uusia kanavia viestinnän käyttöön. Toisaalta uskon, että ihmiskontaktin arvo ei tule kuitenkaan häviämään, vaan jopa päinvastoin. Uskon, että ihmiset oppivat arvostamaan kontakteja oikein henkilöiden kanssa sen sijaan, että heitä palvelee jokin tekoälyllä toimiva botti, Aarnio visioi.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

On oppinut elämään epävarmuuden kanssa. Työmäärä vaihtelee, joskus voi olla todella paljon hommaa ja toisinaan sitten selvästi hiljaisempaa. Toisaalta yrittäjyydessä pääsee nauttimaan sellaisesta vapaudesta, mitä palkkatöissä ei välttämättä ole mahdollista saada. Saan itse määritellä työajat ja ihmiset, keiden kanssa teen töitä, Aarnio avaa.

Yrittäjyys vaati päättäväisyyttä. On myös osattava löytää ympärille oikeat ihmiset, joiden kanssa työ sujuu ja on hauskaa tehdä töitä, Roshan kertoo.

Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Kannustan yrittäjiä yhteistyöhön ja puhaltamaan yhteen hiileen. Täytyy myös sanoa, että yrittäjäjärjestö tekee hienoa työtä, kun mahdollistaa erilaisia alustoja meidän yrittäjien väliselle yhteistyölle, Aarnio kertoo.

Yhteistyö tuottaa voittajia!, Roshan päättää.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.diverstas.fi.


Aiheeseen liittyvää