IDEAL isännöinti

#KSY80 - 72. IDEAL isännöinti

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Atte Porkkala ja yrityksen nimi IDEAL isännöinti.

Millainen yrittäjä olet?

Sinnikäs, vähän sellainen tekniikkaintoilija ja myös sellainen yleisesti positiivinen ja sosiaalinen. Samalla tapaa kuin noin muutenkin ihmisenä.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Vanhemmat pyörittivät maatilaa täällä Jämsän maaseudulla. Alkujaan meillä oli jonkin verran karjaakin, mutta varsin pian keskityimme kokonaan muuhun pientuotantoon, kuten laatikoihin, simaan ja niin edelleen. Nykyään tilaamme pyörittää veljeni. Itselläni oli alusta alkaen se ajatus, että minustahan ei yrittäjää tule.

Olin ollut työelämässä noin seitsemän – kahdeksan vuotta, kun yrittäjyys alkoi itseänikin kiehtomaan. En vain tiennyt, että mitä alkaisin tehdä tai millaisen firman laittaisin pystyyn. Samoihin aikoihin olin aloittanut opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opintoihini kuului taloushallinnon ja juridiikan kursseja. Opintojeni ollessa vasta alkuvaiheessa, minua pyydettiin erään taloyhtiömme hallituksen kokouksen päätteeksi oman taloyhtiömme isännöitsijän tehtäviin, koska aikaisempi isännöitsijä oli päätellyt työn kiinnostavan minua opintojeni johdosta. Asiat etenivät vauhdilla ja pian todellakin toimin oman taloyhtiömme isännöitsijänä. Lopulta päädyin perustamaan IDEAL isännöinnin vuonna 2014 ja nykyään toiminta on levinnyt Jämsän lisäksi Korpilahdelle, Jämsänkoskelle ja Halliin.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Isännöinti on jotenkin aina näyttäytynyt itselleni hieman sisäänpäin kääntyneeltä toiminnalta, missä isännöitsijä ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja keskenään ovat sopineet asioista. Tähän olen halunnut tuoda muutoksen.

Itselleni digitaalisuus on ollut aina se juttu. Vihdoin on alkanut myös meidän alalla ohjelmistokehittäjät heräämään siihen, että täälläkin olisi digitaalisille ratkaisuille kysyntää. Tulevaisuudessa ala tulee kehittymään siihen, että asukkaat voivat hoitaa asiansa puhelimella, kuten nykyään käytännössä kaiken muunkin. Asukkaat voivat aivan lähitulevaisuudessa tarkistaa omat maksutilanteensa, seurata huoltopyyntöjen kehitystä, varata sauna- ja pyykkivuorot, varata autopaikat tai esimerkiksi tarkistaa oman taloyhtiön yleiset tiedot suoraan verkosta omalla puhelimella vain tätä tarkoitusta varten räätälöidyn alustan kautta.

Jonain päivänä Jyväskyläkin tulee ajankohtaiseksi, mutta sinne vaatisi melkeinpä oman toimiston paikan päälle. Haluan kasvattaa yritystä ja tavoitteena olisi lähitulevaisuudessa työllistää muitakin, kuin vain itseni.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Sinnikkyyttä tullut entisestään lisää ja sellaista uskoa omaan tekemiseen. Ei ihan ensimmäisestä töyssystä luovuta.

Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Ollaan rohkeita ja luotetaan omaan juttuun! Yritetään myös puhaltaa yhteen hiileen, eikä hankaloiteta toistemme tekemisiä. Yhdessä hyvä tulee!

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.idealisannointi.fi.


Aiheeseen liittyvää