Aki Teiskonen

#KSY80 - 68. Atemark Oy

 

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Aki Teiskonen ja Atemark Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Elän hetkessä. Olen yrittäjä, joka ikään kuin antaa tilaisuuden viedä. Jos on lähdettävä käymään nopeasti Nizzassa, niin silloin on lähdettävä käymään nopeasti Nizzassa. Rouva ei näistä nopeista liikkeistä ole aina kylläkään erityisen innoissaan.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Omien vanhempien kautta se tulee, olen käytännössä kasvanut täysin yrittäjäperheessä. Isälläni oli rakennuskonevuokraamo aikoinaan. Sitä kautta on nähnyt myös sen kääntöpuolen. 90-luvun lama-aikoina vannoin, etten koskaan ryhdy yrittäjäksi. Sitten aloinkin ajamaan rallia ja huomasin, että teen töitä täysin yrittäjälähtöisesti, vaikka toiselle työskentelinkin. Nyt jo yli kymmenen vuotta onkin mennyt sitten Atemark Oy:n parissa.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Atemark Oy kattaa lukemattomia erilaisia bisneksiä. Olemme kiertäneet maailmalla Afrikasta ja Aasiasta lähtien huoltamassa esimerkiksi iskunvaimentimia. Olemme tehneet myös paljon varaosakauppaa. Jollain tapaa nämä hommat, varsinkin alkuvaiheessa, ovat aina liittyneet ralliautoiluun.

Nykyisin iso osa tätä meidän toimintaa on Jyväskylän Neste Rallyn yhteydessä järjestettävä Teiskonen VIP. Idea tälle lähti siitä, että saimme VIP-palveluilla rahoitettua omaa ralliharrastusta. Ensimmäisenä vuonna meillä oli VIP-tiloissa legendaariset 72 asiakasta. Kesän 2018 rallissa meillä olikin jo noin 2200 asiakasta. Konseptin ideana on se, että haluamme tuottaa ihmisille vau-elämyksiä. Pyrimme jatkuvasti myös kehittämään toimintaa ja ikään kuin viedä VIP-kokemusta aina vaan pidemmälle. Viime vuosina olemme esimerkiksi tuoneet helikopterikyyditykset VIP-alueelle Jyväskylästä.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Kaikki on vain itsestä kiinni. Kaikesta saa haaveilla ja itse määrittää ne rajat, mihin pystyy. Itse halusin ajaa rallia maailmalla ja sen myös tein.

Jos haaveilee pienesti, tekee väistämättä pienesti, mutta jos haaveilee suuresti, on mahdollisuus toimia joko pienesti tai suuresti.

Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Uskaltakaa haaveilla suuresti. 

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.teiskonen.com.


Aiheeseen liittyvää