Dataseed

#KSY80 - 66. Dataseed Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Pasi Olkkonen ja toimin toimitusjohtajana yrityksessä nimeltä Dataseed Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Aika sellainen helposti innostuva. Toimin tällä hetkellä neljässä eri yrityksessä ja nämä ovat keskenään vielä oikeastaan täysin eri toimialojen yrityksiä. Varsin paljon on erilaisia toimintamalleja ja yrityskulttuureja päässyt näkemään. Dataseed on kuitenkin itselleni tällä hetkellä se selkeä ykkösjuttu.

Jos jotenkin pitäisi tiivistää itseni yrittäjänä, niin sana aktiivinen tulee ensimmäisenä mieleen.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Olen syntynyt yrittäjäperheeseen. Ihan pienestä pitäen olen saanut olla mukana vanhempieni maatilalla oikeastaan kaikessa mahdollisessa.

Ensimmäinen täysin oma yritykseni on Dataseed Oy, jonka perustin vuonna 1998.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Kaksikymmentä vuotta alkaa olla täynnä. Näihin vuosiin mahtuu vaikka ja mitä. Oma taustani on tosiaan maanviljelyssä ja lähdin sitä itseasiassa myös opiskelemaan alun perin, mutta varsin pian omat opintoni alkoivat painottua tietotekniikkaan. Päättötyöni koulusta kulkikin otsikolla Sähköiset palvelut yrityksille ja yhteisöille. Päättötyöni johtopäätöksiin kirjasin, että nettipalvelut ja sähköposti tulevat olemaan jatkossa ne asiat, joihin yritykset alkavat keskittyä. Varsin hyvin sanoisin osuneeni siinä oikeaan.

Työskentelin hetken aikaa koulullani tietotekniikan parissa, kunnes tuli aika palata tänne Joutsaan ja ottaa kotitila haltuun. Varsin pian alkoi täällä Joutsassa sana kiiriä, että paikkakunnalle on palannut henkilö, joka hallitsee tietotekniikkaa. Useat yrittäjät alkoivat kysellä, että voisinko heitä hieman auttaa tietokoneiden kanssa. Hommia alkoi olla lopulta niin paljon, että oli pakko miettiä oman yrityksen perustamista. Lopputuloksena syntyi Dataseed Oy.

Sain alkujaan erään opiskelijakaverini mukaan yritykseen, joka muutti myös tänne Joutsaan. Olemme myös tuolta vuodesta 1998 asti työllistäneet yhden henkilön itsemme lisäksi. Kyseinen henkilö on tosiaan siis myös edelleen meillä töissä, työskentelee nykyään tosin etänä Tampereelta. Meillä oli pitkään palkkalistoilla myös graafikko, joka sittemmin siirtyi pyörittämään omaa yritystään, mutta yhteistyö on edelleen tiivistä.

Tässä Joutsan seutukunnalla toimi aikoinaan myös puhelinkauppa, jonka yrittäjä jäi lopulta eläkkeelle niistä hommista. Mietimme hetken aikaa, että pitäisikö meidän ottaa myös puhelinpuoli mukaan Dataseedin toimintaan. Lopulta päädyimme hankkimaan tältä yrittäjältä hänen liiketoimintansa ja aloimme myydä Dataseedin nimissä myös puhelimia ja erilaisia toimistotarvikkeita.

Meillä on äärimmäisen pätevä henkilökunta. Kaiken kaikkiaan meitä on kolme vakituista työntekijää tällä hetkellä ja muutama kausityöntekijä. Itselle on helppoa, kun voi luottaa siihen, että esimerkiksi myymälä pyörii kuin itsestään, vaikka ei itse olisi paikalla. 

Dataseed on juuri muuttamassa ja osittain jo muuttanutkin näihin uusiin tiloihin tässä Joutsan keskustassa. Saimme isommat, avaremmat ja halvemmat tilat, jotka ovat myös meidän omamme. Tilaisuus oli sellainen, ettei voinut jättää tarttumatta.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Kovaa työntekoa. Puhelin voi soida ihan mihin aikaan vaan ja ongelmat voivat asiakkailla olla hyvinkin kriittisiä ja hektisiä.

Kaikkeen mahdolliseen on varauduttava ja meidän slogan onkin Dataseed - Kaikki yhdestä paikasta.

Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Itse koen, että Keski-Suomi on paras mahdollinen paikka yrittää. Emme ole missään Suomen laidalla, kuten esimerkiksi Helsinki, vaan aivan tässä ytimessä. Lisäksi täällä on kaunis luonto ja sitä myöten erinomaiset virkistysmahdollisuudet. Keski-Suomessa on myös äärimmäisen hyvä henki. Yhteisö on tiivis ja yrittäjät auttavat toisiaan. 

On myös tärkeää muistaa, että työyhteisön kanssa kannattaa tehdä välillä muutakin kuin pelkästään sitä työtä. Virkeät mielet ovat tehokkaampia.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.dataseed.fi.


Aiheeseen liittyvää