Huoltotyö Pentti

#KSY80 - 62. Huoltotyö Pentti Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Jari Pentti ja yritys on nimeltään Huoltotyö Pentti Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Koitan olla nuorekas, sekä siihen päälle myös ahkera ja innovatiivinen.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Yrittäjäperheeseen olen syntynyt ja Huoltotyö Penttikin oli jo olemassa ennen kuin synnyin. Voi sanoa, että olen kasvanut yrittäjyyteen. 

Koulun jälkeen olin jonkin aikaa muualla töissä, ennen kuin palasin perheyritykseen. Huoltotyö Pentin leipiin palasin vuonna 2002. Aluksi olin muutaman vuoden ihan vain töissä ja osakkaaksi siirryin vuonna 2005.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Huoltotyö Pentti Oy on perustettu vuonna 1979. Aivan alkutaipaleella yritys keskittyi öljypoltinten huoltoon. Sieltä ajoilta jo juontaa myös kunnallistekniikan huoltotyöt, jotka ovat jatkuneet hyvin pitkälti samalla tavalla aivan näihin päiviin asti. Öljypoltinten huolto oli tosin jäänyt pois jo hieman ennen minun mukaan tuloani. Oman yrittäjätaipaleeni aikana olemme kasvattaneet ulkovalaistuspuolta, joka on tällä hetkellä Huoltotyö Pentin toiminnasta selvästi isoin osuus.

Lähitulevaisuudessa jatkamme hyvin pitkälti samoilla linjoilla ja maltillisella kasvun polulla. Meillä oli 80-90-lukujen taitteessa yrityksessä myös suunnittelutoimintaa, mikä on ollut pitkään tauolla. Tämän vuoden alusta olemme kuitenkin palkanneet yritykseen nykymuodossaan ensimmäinen valaistus- ja sähkösuunnittelijan. Sille puolelle on mahdollisesti luvassa kasvua lähivuosien aikana. Suunnittelutoiminta tukee samalla myös yrityksen muuta toimintaa ja omalta osaltaan näin myös auttaa yrityksen luonnollista kasvua. Pystymme olemaan isommissa ja monipuolisemmissa ulkovalaistuskohteissa suunnittelutoiminnan myötä mukana.

Huoltotyö Pentin valaistuskohteita ovat muun muassa Ylistön silta Jyväskylässä, Jyväskylän Lyseon valotrilogia-teos, Jyväskylän Matkakeskus, Tampereen Rantatunneli sekä Kilpisen silta Jyväskylässä.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on opettanut elämää monelta kantilta. On nähnyt monenlaista ja päässyt olemaan monessa mukana. Uskon, että yrittäjyys on opettanut ennen kaikkea sellaista avarakatseisuutta.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Koitetaan muistaa, että teemme työtä asiakkaita varten, eikä päinvastoin. 

Muuten vain tsemppiä kaikille!

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.huoltotyö.fi


Aiheeseen liittyvää