Konnevede Mylly kuva_edited.jpg

#KSY80 - Konneveden Mylly Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Lasse Saarinen ja Konneveden Mylly Oy on yritys.

Millainen yrittäjä olet?

Ehkä hieman sellainen oman tien kulkija. Oman pään mukaan on menty. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Töitä on saanut tehdä alusta alkaen. Päivät painetaan myllyllä hommia ja illat tehdään paperitöitä. Toisaalta saa tehdä ihan oman tahdin mukaan, ei tarvitse aina kahdeksasta neljään olla töissä.

Aloitin Konneveden Myllyn pyörittämisen vuonna 1994. Kohta tulee 25 vuotta täyteen.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Mylly on rakennettu vuonna 1953 ja isäni oli aikoinaan myllärinä eri puolilla Suomea. Nähnyt toisin sanoen ihan lapsesta asti tätä hommaa.

Itse olin alun alkaen ihan muissa töissä ja koulutuskin on täysin muulta alalta. Siinä sitten vuosien ja yhdeksänkymmentäluvun laman myötä ajauduin näihin myllärin hommiin. Ei ollut todellakaan aikoinaan suunnitelmissa, mutta täältä sitä vain itsensä sitten löysi.

Konsepti meillä on muuttunut vuosien aikana varsin paljon ihan jo minunkin aikana. Aikoinaan pääasiallinen toimintamalli oli se, että ihmiset toivat meille erilaisia jyviä, joista jauhettiin heille, mitä he halusivat. Nykyään tällaista toimintaa on enää ihan nimeksi. Nykyisin käytäntö menee niin, että ostamme erilaisia viljoja ja jauhamme niistä erilaisia jauhoja, joita asiakkaat meiltä toivovat. Kaiken kaikkiaan meiltä lähtee ulos vuodessa noin 300 000 kiloa erilaisia tuotteita. 

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Jos ei itse tee hommia, niin ei niitä kukaan muukaan tee. Palkkaneuvottelut ovat varsin yksinkertaisia, kun itsestään tekee hommia. 

Paljon tässä on tullut opittua uusia asioita. Nykypäivänä on esimerkiksi verkkopalveluihin tullut tutustuttua.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Olkaa aktiivisia. Varsinkin nuoremmille yrittäjille suosittelen lämpimästi olemaan aktiivinen muiden yrittäjien suhteen. Muilta oppii aina uutta, eikä sitä koskaan voi oppia liikaa.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.konnevedenmylly.fi


Aiheeseen liittyvää