Tapio Ruppa

#KSY80 - 58. Seksuaaliterveyskauppa Anti-Shop Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Tapio Ruppa ja yritys on Seksuaaliterveyskauppa Anti-Shop Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Puhelias yrittäjä ja ennen kaikkea asiakaspalvelija. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Tein aiemmin freelancerina ajohommia varsin yrittäjämäisesti. Tein siis tuurauksia autoilijoille oman kalenterin mukaan. Välillä olin myös ulkomailla ja silloin laitoin vaan yhteiseen kalenteriin, etten ole käytettävissä, mutta sitten taas Suomessa ajoin tuurauksia sen minkä ehdin.

Seksuaaliterveyskauppa Anti-Shopissa aloitin ensin töissä vuonna 1999 ja 2002 tuli mahdollisuus ostaa yritys. Sillä tiellä edelleen ollaan.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Yritys on perustettu alunperin jo 1960-luvun alussa Turussa. Vuonna 1985 yritys muutti Jyväskylään toisen omistajapariskunnan myötä.

Yrityksen toiminta oli varsin pientä, kunnes me tulimme kuvioihin 2000-luvun alussa. Meidän aikana yritys on laajentunut voimakkaasti ja olemme erikoistuneet tähän terveydenhuoltopuoleen erittäin vahvasti. Meillä on tottakai edelleen myynnissä myös hyvän olon tuotteita, mutta nykyään myös valtavasti erilaisia terveydenhuollon apuvälineitä.

Seksuaaliterveyskauppa Anti-Shop on periaatteessa useampi kauppa samassa paketissa. Olemme vaatekauppa, kenkäkauppa, hyvän olon kauppa, fetissikauppa ja niin edelleen. Fyysisesti olemme vuosien varrella laajentuneet yhteensä neljään vierekkäiseen liikehuoneistoon tässä Gummeruksenkadulla ja tällä hetkellä meillä on selvästi Suomen suurin tuotevalikoima. Asiakaskunnasta 70% on meillä nykyään naisia eli selkeä enemmistö. Helsingissä vielä on jäljellä joitain niin sanottuja vanhan koulukunnan liikkeitä, mutta muuten tämä maailma on muuttunut radikaalisti 2000-luvulla.

Lähitulevaisuudessa terveydenhuoltoala tulee meillä korostumaan entisestään. 2000-luvun alussa aloitimme jo yhteistyön terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa. Siitä lähtien olemme etsineet maailmalta tuotteita, jotka voivat auttaa sairauksiin tai niiden sivuvaikutuksiin, jotka vaikuttavat jollain tapaa ihmisen seksuaalisuuteen. On vaikea tiivistää, mitä kaikkia ongelmia tällaisella yhteistyöllä pyritään ratkaisemaan, koska kirjo on niin laaja. Mukana ovat esimerkiksi eri tavalla vammaiset ihmiset ja heidän tarpeensa.

Lisäksi käyn paljon puhumassa sairaaloissa hoitajille ja palvelutaloissa sekä hoitajille että asukkaille ja heidän vanhemmilleen. Samoiten meillä käy täällä liikkeessä varsin paljon esimerkiksi JAMKin terveydenhuoltoalan opiskelijoita, joilla on seksuaaliterveyden opintojaksoja meneillään. Paljon käy myös lääkäriryhmiä eri puolilta Suomea, kuten urologeja, gynekologeja ja erilaisia seksuaaliterapeuttiryhmiä. Täällä he näkevät sen tuotevalikoiman, joka on Suomessa tarjolla ja jota he voivat taas omassa työssään hyödyntää.

Verkkokauppa on meidän alalla syönyt pienemmät toimijat pois, mutta meidän isompien etu on se, että valikoima on niin laaja. Täällä ihmiset pääsevät katsomaan tuotteita ja esimerkiksi kokeilemaan, miltä materiaalit tuntuvat. Meihin verkkokaupan yleinen lisääntyminen ei ole niin voimakkaasti vaikuttanut.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjänä on päässyt hyödyntämään luovuutta varsin reilusti. Lisäksi on päässyt nauttimaan niistä onnistumisista, joita on yrittäjänä saanut kokea. Onneksi ei mitään isompia takaiskuja ole vuosien varrella tullut ja hullutkin ideat ovat kantaneet eteenpäin.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Jaksakaa vain painaa hommia ja yrittää! 

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.antishop.fi.


Aiheeseen liittyvää