Unwritten

#KSY80 - 54. Unwritten

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Nina Boman ja kaupan nimi on Unwritten.

Millainen yrittäjä olet?

Olen ainakin positiivinen ja haluan ammentaa asiakkaistani infoa itselleni. On oltava vastaanottavainen, että pysyy kärryillä siitä, millaisia tuotteita asiakaskuntamme meiltä toivovat. Olemmekin saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että meiltä löytyy tuotteita, joita ketjukaupoista ei löydy.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Olen alunperin yrittäjän tytät. Olen isäni kautta nähnyt, että yrittäjyys ei välttämättä ole helppoa. Kun laitoimme siskoni kanssa Unwrittenin pystyyn, tiesimme, millaisia haasteita meillä mahdollisesti on edessä. Jalat maassa on toisin sanoen menty.

Unwritten on perustettu hieman yli kaksi vuotta sitten.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Iloa ja puristusta ovat olleet nämä pari vuotta. Ja tottakai yrittäjyydessä se ihana vapaus kiehtoo. Mielummin olen 100 tuntia viikossa itselleni hymy huulilla töissä, kuin selvästi vähemmän tunteja otsa kurtussa, jollekin toiselle.

On tässä joutunut parin vuoden aikana opettelemaan tottakai paljon myös uusia asioita, erityisesti yrityksen pyörittämisestä. Olen aiemmassa työelämässäni ollut tulosvastuullisessa esimiesasemassa, jonka vuoksi kuvio sinällään on toki ollut tuttua. Tässä hommassa kuitenkin kaikki yritykseen liittyvä pyörii vain ja ainoastaan itseni kautta, jossa on ollut hieman totuttelua.

Kriisipäiviä tulee väistämättä eteen, mutta olen oppinut sellaista sitkeyttä, ettei lannistu ihan jokaisesta heikommasta päivästä. Hollannissa asuva siskoni myös jaksaa jatkuvasti tsempata minua, jos tuntuu siltä, että alkaa seinät kaatua päälle. Sellainen pitkäjänteisyys on kehittynyt itsellä selvästi.

Unwrittenin konsepti on parin vuoden aikana jossain määrin elänyt. Miehiä on esimerkiksi yllättävän haastava saada uuteen liikkeeseen sisään. Vuosi sitten valikoimaan tulleet BilleBeinon tuotteet ovat kuitenkin auttaneet tässä asiassa selvästi. Siskoni ostaa myös Hollannin tukusta pieniä vaate-eriä, joita voimme nopeasti kierrättää valikoimassamme. Monesti näissä pienissä erissä onkin se, että mikäli löydät meiltä kivan vaatteen, niin se kannattaa ostaa, koska sitä tuskin enää parin päivän päästä on hyllyssä.

Meitä on kysytty jo muihinkin kaupunkeihin, mutta mikään hoppu meillä ei ole avata uusia liikkeitä. 

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Pitkäjänteisyyttä. Kun työtä tehdään, se tehdään hyvin.

Tässä on oppinut myös sen, että ei voi antaa periksi. Takana on oltava tahto puskea toimintaa eteenpäin.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Varsinkin meillä keskustan yrittäjillä on nykyään erittäin hyvä pöhinä ja tunnelma. Positiivisuutta vaan kaikille!

Muistakaa, että Jyväskylässäkin tapahtuu valtavasti koko ajan. Muistetaan me yrittäjät myös hyödyntää näitä tapahtumia.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.unwritten.fi.


Aiheeseen liittyvää