Tassuvaara

#KSY80 - 49. Eläinklinikka Tassuvaara Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Marjut Jormakka ja yritykseni on Eläinklinikka Tassuvaara Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Varmasti joku muu osaisi vastata tähän paljon paremmin kuin itse, mutta ehkäpä olen sellainen työmyyrämäinen yrittäjä. Pyrin osallistumaan kaikkiin mahdollisiin hommiin, mitä täällä meillä tapahtuukaan. Teen myös varsinaista eläinlääkärin työtä koko ajan. Voisin kai tiivistää olevani varsin käytännönläheinen yrittäjä. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Perustin vuonna 2000 erään kollegani kanssa Viitaniemen Eläinlääkäriaseman. Se oli ensimmäinen oma yritykseni, jota pyöritimme peräti 12 vuotta Viitaniemessä. Ennen Viitaniemen Eläinlääkäriasemaa toimin kunnallisena eläinlääkärinä, joka oli yllättävänkin yrittäjämäistä työtä.

Noin kuusi vuotta sitten perustin tämän Eläinklinikka Tassuvaaran eli vuonna 2012. 

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Alku oli sellainen, että työskentelin itsekseni Tassuvaaran nimen alla. Osittain apunani kävi tuolloin alkuvaiheessa myös yksi eläintenhoitaja. Pikkuhiljaa on Tassuvaaraa lähdetty rakentamaan. 

Tassuvaaran kasvu lähti käyntiin sitten kuitenkin varsin nopeasti. Tähän tottakai vaikutti se, että taustalla oli 12 vuotta eläinlääkärinä Viitaniemen Eläinlääkäriasemalle eli tuttu asiakaskunta oli jo olemassa, kun Tassuvaaran perustin. Varsin pian tulikin kokopäiväinen hoitaja tarpeelliseksi. 

Vuosi sitten työntekijämäärämme tuplaantui. Tällä hetkellä meitä työskentelee Tassuvaarassa kaksi eläinlääkäriä ja kaksi eläintenhoitajaa. Saimme näin myös pidennettyä hieman aukioloaikojamme. Samoissa tiloissa olemme kuitenkin toimineet aivan alusta alkaen.

Konsepti on Tassuvaaralla ollut kokoajan hyvin samanlainen. Samat palvelut ovat olleet koko ajan tarjolla, mutta potilasmäärä on henkilökunnan lisääntymisen myötä kasvanut selvästi. 

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on antanut todella paljon. Olen aina tykännyt siitä, että näkee oman työnsä tuloksen. Meidän työmme on sellaista, että saamme asiakkailta välillä varsin konkreettisiakin kiitoksia kukkien ja suklaiden yms. muodossa, mutta kuitenkin tulosta on ajoittain varsin hankala mitata. On kuitenkin äärimmäisen palkitsevaa, kun huomaa onnistuneensa työssään ja on saanut autettua potilaan vaivoissa. 

Yrittäjyydestä olen kyllä oppinut myös sen, ettei tämä aivan helppoa ole. Asiat harvoin tapahtuvat itsestään, minkä vuoksi vaaditaan todella paljon työtä. 

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Ensinnäkin haluan sanoa, että on harmittanut, kun en ole ehtinyt osallistumaan Keski-Suomen Yrittäjien toimintaan. Ihan älyttömästi olisi kaikkea mielenkiintoista tapahtumaa ja koulutusta koko ajan tarjolla!

Muille yrittäjille haluan toivottaa innostusta omiin töihin ja positiivisuutta! Vaikka välillä tulee niitä huonompiakin ajanjaksoja, niin koittakaa muistaa, että jonkunhan se on tämä maa pidettävä pystyssä.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.tassuvaara.fi.


Aiheeseen liittyvää