K-Market Kinuski

#KSY80 - 46. K-Market Kinuski

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Janne Hänninen ja K-Market Kinuski.

Millainen yrittäjä olet?

Idearikas ja niiden suhteen aika vauhdikasta toimintaa on yleensä.

Pyrin siihen työnantajana, että meillä olisi hyvä olla töissä. Ihmisten tulee nauttia työstään ja se on minulle tärkeää.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ensimmäinen kosketus yrittäjyyteen oli, kun Keskolta soitettiin ja tarjottiin yrittäjän paikkaa Sievistä Pohjois-Pohjanmaalta vuonna 2000.

Sievissä toimittiin kaksi vuotta, sieltä suuntasimme Kannukseen, jossa meni kolme vuotta. Kannuksen jälkeen suunta vei Kaustisiin, jossa meni kaksi vuotta. Kaustisista paluu Kinnulaan tapahtui vuonna 2007, jolloin ryhdyin myös K-Market Kinuskin kauppiaaksi.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Kinuski on avattu ensimmäisen kerran vuonna 1983. Minua ennen tässä ovat kauppiaina toimineet Esa Kainulainen, Pentti Tanskanen, Matti Leppälä, Toivo Paananen ja Marko Humia. Itse olen tässä nyt jo 11 vuotta toiminut ja tällä hetkellä olen myös pitkäaikaisin kauppias.

Jossain vaiheessa Kinuskin nimikin on hieman muuttunut. Hetken aikaa kauppa toimi nimellä K-Market Kinnula. Vuonna 2007, kun menin neuvottelemaan Keskolle kaupan pyörittämisestä, niin ehtona oli, että nimi vaihtuu takaisin muotoon K-Market Kinuskiksi. Ja niinhän se lopulta vaihtuikin.

Kinuskia remontoitiin vuonna 2008 ja 2013 laajennuimme viereisen pankin tiloihin. Ja nyt vuonna 2018 on jälleen remontti käynnissä. Tilat on sinällään iäkkäät, mutta hyvällä huolenpidolla olemme saaneet pysymään rakennuksen viimeisen päälle kunnossa.

Meidän merkittävin valtti on kuitenkin henkilökunta. Asiakastyytyväisyys kyselyissä nousee jatkuvasti esiin se, että meidän henkilökunnan kanssa on helppo asioida ja heidän mukavuuttaan ja palvelualttiuttaan kiitellään huomattavan paljon. Panostamme siihen, että meillä on kiva olla töissä ja se vuorostaan taas heijastuu myös asiakkaiden suuntaan.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Verkostoja on tullut paljon, oppinut tuntemaan ihmisiä ympäri Suomea. Olen myös itse ollut aktiivisesti yrittäjäjärjestön jäsen, niin on ollut helppo tutustuakin uusiin ihmisiin. Siitä tulee myös sellaista yhteisöllistä tunnelmaa.

Pienellä paikkakunnalla kun toimii kauppiaana, niin muodostuu voimakas suhde myös paikallisiin ihmisiin. Huomaan heti, kun joku ulkopaikkakuntalainen astelee kaupan ovista sisään, koska hän ei ole näitä meidän oman kylän ihmisiä. Yhtälailla kaikki kyläläiset tuntevat myös minut.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Uskokaa siihen mitä teette ja keskittykää siihen. Turha lähteä muilta asioita kopioimaan, jos omaan juttuunsa uskoo. Työstä tulee myös nauttia ja yhtälailla työntekijöiden on nautittava työstään.

Vaikeina hetkinä kannattaa myös muistaa, että huomenna on aina uusi aamu.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.k-market.fi/kinuski.


Aiheeseen liittyvää