Kauneuskeskus Essi

#KSY80 - 44. Kauneuskeskus Essi Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Jaana Kivimaa ja yritys on Kauneuskeskus Essi.

Millainen yrittäjä olet?

Yritän ainakin olla hyvä asiakaspalvelija ja joustava.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ensimmäinen kosketukseni oli oma liike toiminimellä, jonka perustin Kuopioon vuonna 1991. 

Työskentelin Kuopion liikkeen jälkeen työntekijänä Kauneuskeskus Essissä jonkin aikaa. Silloiset yrittäjät olivat päättäneet lopettaa yrityksen, jolloin itselle syttyi idea, että voisihan tätä itsekin jatkaa, mutta en halunnut lähteä tähän yksin. Pyysin siskoani Eijaa mukaan ja hänhän lopulta suostui. Kauneuskeskus Essi siirtyi meidän nimiimme vuonna 1999.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Kauneuskeskus Essin tarinaan kuuluu paljon erilaisia vaiheita ja muutoksia. Meillä oli aikoinaan esimerkiksi valtavan iso varasto, johon olimme haalineet kosmetiikkatuotteita, tuoksuja ja muita tuotteita vaikka kuinka paljon. Nykyään Kauneuskeskus Essi on sen sijaan painottunut selvästi enemmän kauneushoitolaksi. 

Vuosi sitten kesällä muutimme näihin uusiin tiloihin tähän Vapaudenkadulle. Aiemmin toimimme Yliopistonkadulla, mutta kyseinen rakennus purettiin, jonka vuoksi muutto tuli ajankohtaiseksi. 

Kauneuskeskus Essi työllistää tällä hetkellä itseni ja Eijan lisäksi Ritun, Stiinan osa-aikaisesti ja lisäksi meillä käy hieroja, joka toimii omalla toiminimellään. Kauneuskeskus Essi tarjoaa kasvo-, käsi- ja jalkahoidot, erilaisia erikoishoitoja, pigmentointia, värianalyyseja, meikit, ripsienpidennykset ja niin edelleen. Tarjonta muokkautuu myös hyvin paljon sen mukaan, millaista kysyntää asiakkailta tulee. Tulevaisuudessa hoitola-puoli tulee korostumaan entisestään. Uskon, että ihmiset kaipaavat sellaista hemmottelua ja sen kysyntä tulee lähivuosina vain kasvamaan. 

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Ihmisistä olen oppinut ihan hirveästi ja sitä kautta myös tottakai itsestäni. Tässä on joutunut opettelemaan oikeastaan ihan kaiken. Kirjanpitäjä meillä on, mutta sitäkin puolta on saanut kyllä päntätä. On myös huomannut sen, että jatkuvasti pitää pyrkiä kehittymään. Jos jää paikalleen, jää jälkeen.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Kaipaan sellaista yhteen hiileen puhaltamista. Erityisesti täällä Jyväskylän keskustassa. Epäterve kilpailu ja toisten mollaaminen on aivan järkyttävä toimintamalli, joka onneksi on jo vähentynyt selvästi. Muistetaan kehua ja kannustaa toisiamme!

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.essi.fi.


Aiheeseen liittyvää