Pirjo Oksanen-Prüm

#KSY80 - 42. Vesilinna Restaurant Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Nimi on Pirjo Oksanen-Prüm ja yritys on nimeltään Vesilinna Restaurant Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Varmasti ainakin jossain määrin työnarkomaani. Yrityksen etu on aina ensimmäisenä mielessä, mikä toisaalta tarkoittaa myös sitä, että asiakas on aina etusijalla.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ihan ensimmäinen kosketus oli vuonna 1998, jolloin otin pienimuotoisen ravintolatoiminnan hoitaakseni Koskenpäällä eli tuolla Petäjäveden suunnalla. Sopimus ravintolan pyörittämisestä oli tuolloin vuoden mittainen, jonka aikana kävi selväksi, ettei homma toiminut aivan toivotulla tavalla.

Seuraavana vuonna huomasin, että Jyväskylän kaupunki haki tähän Vesilinnaan yrittäjää. Laitoin omia ideoitani kaupungin ihmisten tutkittavaksi ja tähän sitä lopulta sitten päädyttiin. Varsinaisesti yritystoiminta alkoi tällä paikalla vuoden 2000 toukokuussa.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Näihin vuosiin mahtuu paljon ylä- ja alamäkiä. Ravintolayrittäjänä oleminen Jyväskylässä ei ole helppoa. Sitkeyttä on löydyttävä.

Vesilinna Restaurantin toiminta on kehittynyt pikkuhiljaa vuosien varrella. Olemme esimerkiksi lisänneet viinin maahantuontia. Aloimme aluksi tuoda viiniä oman ravintolan tarpeisiin, mutta pian se laajeni ihan tukkumyyntiin saakka. Meillä on mieheni kanssa Saksassa oma viinitila, josta tuomme viinejä suoraan Vesilinnan valikoimiin.

Olemme pyrkineet selkiyttämään ravintolatoimintojamme vuosien mittaan. Menemme hyvin pitkälti asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan eteenpäin. Sanoisin, että olemme varsin joustava siinä suhteessa. Vesilinna taipuu hyvin monenlaisiin yksityistilaisuuksiin aina ristiäisistä muistotilaisuuksiin ja kaikkeen siltä väliltä. Myös yritykset käyttävät tilojamme usein erilaisiin tilaisuuksiin. Sijaintimme osaltaan edesauttaa sitä, että meillä halutaan pitää juhlia ja tilaisuuksia. Monesti kuitenkin tuntuu, että olemme ikään kuin liian näkyvillä tässä Harjun päällä, sillä tavalliset jyväskyläläiset ja keskisuomalaiset monesti aivan unohtavat ravintolamme.

Viime vuosina olemme panostaneet varsin paljon markkinointiin ja näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa. Tulevaisuudessa haluamme korostaa entisestään sitä, että meille voi tulla syömään myös muulloinkin kuin juhlina. Haluamme olla rento ja rennon palvelun ravintola kirjaimellisesti keskellä kaupunkia.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on opettanut nöyryyttä ja sitkeyttä. Koen myös, että olen oppinut kasvamaan muuttuvassa yhteiskunnassa. Työntekokulttuuri on esimerkiksi muuttunut täysin viimeisen vuosikymmenen aikana. Pyrin olemaan itse aina rehellinen ja sitä odotan myös henkilökunnaltani. Tällä hetkellä meillä on aivan mahtava tiimi ja homma toimii kuin itsestään.

Haluan myös johtaa esimerkillä. Osallistun tänäkin päivänä suorittavaan työhön varsin paljon, jolloin työntekijät voivat katsoa, että siellä se vaan edelleen painaa hommaa, vaikka alkaa olla kohta jo eläkeiässä.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Vedetään kaikki yhtä köyttä ja tehdään maakunnan sekä kaupungin eteen yhteistä työtä, jotta meillä kaikilla olisi hyvät olosuhteet yrittää. 

Yhteinen hyvä on sellainen asia, joka meidän kaikkien tulisi muistaa. Jos olemme yrittäjinä yhtenäisiä, se kantaa hedelmää tulevaisuudessa.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.vesilinna-restaurant.fi.


Aiheeseen liittyvää