Ville Rosti

#KSY80 - 41. OnSteel Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Ville Rosti ja yritys on OnSteel Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Määrätietoinen, avoin ja varsin kunnianhimoinen.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Taisin olla 20-vuotias, kun aloitin maatilayrittäjänä. Vanhempien jalanjäljissä jatkoin tilan pitoa ja edelleenkin tässä ohella siis pyöritän maatilaa.

OnSteelin yrittäjäksi hyppäsin 2015. Tämä on ollut sinällään erikoinen tie, että olen ikään kuin ajautunut tähän yrittäjän hommaan. OnSteel on alihankinta konepaja eli pääasiassa hitsaamme, sorvaamme, jyrsimme, maalaamme, kokoonpanemme jne. Projektikokonaisuudet ovat se meidän pääosaaminen.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Tässä on sellainen tausta, että edellinen yhtiö ajautui konkurssiin, jonka jälkeen me työntekijät aloimme toimia varsin nopeasti. Perustin OnSteel Oy:n ja aloin kasata porukkaa mukaan, jolla lähtisimme hommaa pyörittämään. Kiinnostusta oli varsin paljon ja potentiaalin näimme kaikki. Konkurssipesän kanssa saimme tehtyä kaupat maaliskuussa 2015.

Ensimmäinen tavoite oli työllistää kaikki, joiden työt edellisen yhtiön konkurssiin päättyivät. Lähdimme myös liikkeelle idealla, että työntekijät voisivat olla yhtiön omistajia. Näin saimme ihmiset paremmin sitoutumaan OnSteeliin. Alkujaan meitä lähti 31 työntekijää, jotka sijoittivat firmaan. Nykyään omistajia on 29 ja työntekijöitä kaiken kaikkiin noin 50.

Toistaiseksi olemme edeennet ihan suunnitelmien mukaan. Halu meillä on kasvaa kannattavasti, mutta ykkösenä on aina työpaikkojen turvaaminen. Potentiaalia meillä on tehtaana varsin pitkälle, mutta maltillisesti olemme edenneet. Kasvupotentiaalia löytyy erityisesti ulkomailta varsin reilusti.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Nöyryyttä, mutta samalla myös kunnianhimoa. Yhtälailla myös sosiaaliset taidot kehittyvät ihan huomaamattakin, kun päivittäin on eri ihmisten kanssa tekemisissä.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Uskokaa siihen, mitä teette.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.onsteel.fi.


Aiheeseen liittyvää