Petri Hirvonen

#KSY80 - 39. Stonebarrel Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Petri Hirvonen ja Stonebarrel Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Pidän itseäni aika reiluna, kärsivällisenä ja ehkä vähän sellaisena visionäärisenä näissä ravintola-alan hommissa.

Liikeidea meillä on varsin poikkeava. Muihin alueen olutravintoloihin verratessa, meillä on täysin poikkeuksellinen vaihtuvuus. Pyrimme ottamaan sisään pieniä eriä ja myös vaihtamaan olutkaappien ja hanojen sisällöt nopeasti. Asiakkaatkin ovat jo oppineet siihen, että kun tulevat tänne, niin ensimmäinen kysymys on, että onko tullut jotain uutta.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ihan pikkupoikana tuli jo ensimmäinen kosketus yrittäjyyteen. Isän veljellä oli puutavara-autoja ja isäkin oli siellä töissä. Monesti olinkin isän mukana töissä.

Stonebarrel Oy on ensimmäinen oma yritys. Ravintola-ala oli kyllä jo erittäin tuttua siinä vaiheessa, kun lähdin tätä ravintolaa itse pyörittämään. Aloitin alalla Kannonkoskella, jonka jälkeen olin kymmenen vuotta Old Bricks Inn'ssa täällä Jyväskylässä ja sitten hyppäsin lopulta vetämään Bar Explosivea eli Stonebarrel Oy:tä.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Bar Explosive on perustettu jo vuonna 1995. Itse tulin tähän vuonna 2009 ravintolapäälliköksi ja vuoden 2011 teimme kaupat ravintolasta.

Oma ajatus on ihan alusta alkaen ollut, että remontti täällä on tehtävä mahdollisimman pian. Vuoden 2016 keväällä pääsimme lopulta laittamaan Bar Explosivea uuteen uskoon. Pinnat on nyt saatu laitettua sisällä uusiksi ja julkisivuremontti on tulossa toivottavasti jo ensi keväänä.

Bar Explosiven konsepti meni myös uusiks remontin myötä. Olemme siirtyneet ikään kuin kaiken kansan olohuoneesta olut- ja viskiravintolaksi. Konseptimuutoksen myötä tottakai joitain aiempia asiakkaita on siirtynyt muualle halvemman oluen perässä ja ymmärrän sen täysin, mutta monipuolisempi tarjonta on myös tuonut meille selvästi lisää vakituisia kävijöitä. 

Remontin myötä myös ravintolatilan käyttö on monipuolistunut. Esimerkiksi ravintolan alakertaa pystymme tarjoamaan nykyisin asiakkaillemme yksityistilaisuuksia varten.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Kärsivällisyyttä on tullut lisää ainakin reilusti. On ollut hyviä aikoja ja on ollut vähän heikompia aikoja. Se taas on toisaalta opettanut luottamusta siihen omaan juttuun, ei kannata lähteä poukkoilemaan milloin minkäkin trendin perässä.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Tukekaa yksityisiä, tukekaa paikallisia. Yrittäjyys on haastavaa meidän alalla ja se on varmasti sitä myös muilla aloilla. Tsemppiä vaan kaikille!

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.explosivebar.com


Aiheeseen liittyvää