Tatu Frank

#KSY80 - 38. Pestu Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Nimi on Tatu Frank ja yritys on nimeltään Pestu Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Sellainen kuin ihmisenä noin muutenkin. Töitä vaan paljon ja ahkerasti eteenpäin. Aina pitää olla myös jonkinlainen tavoite, mitä kohti pyrkiä. Yhden tavoitteen kun saavuttaa, niin seuraava olisi aina hyvä olla jo katsottuna valmiiksi.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Itsellä on ollut ihan pienestä pitäen haluna perustaa oma yritys. Olisin halunnut perustaa yrityksen jo koulun ohessa, kun olin noin 18-vuotias. Silloin se ei kuitenkaan vielä onnistunut erilaisista tekijöistä johtuen.

Ajatus yrittäjyydestä jäi kuitenkin mieleen. Ehdin olla muutaman vuoden työelämässä, kun lopulta päätin, että nyt laitan firman pystyyn. Pestu Oy:n perustimme isäni kanssa vuonna 2016.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Alunperin lähdimme sillä idealla liikenteeseen, että keskitymme vain piharakennusten tekoon. Prosessi eteni niin, että Hankasalmen hallilla kasasimme rakennukset ja sitten toimitimme ne asiakkaiden pihoille.

Piharakennusten osalta kilpailu on kuitenkin erittäin kovaa ja tekijöitä on varsin paljon, joten päätimme laajentaa tuotevalikoimaamme ja aloimme tehdä myös terasseja ja kuisteja. Lisäksi teemme erilaisia pienempiä remontteja, mitä milloinkin sattuu tulemaan vastaan.

Asiakaskuntamme on Keski-Suomen ja Savon seuduilla. Keski-Suomessa on vielä toistaiseksi ollut isoin kysyntä, mutta pikkuhiljaa myös muualla Suomessa on kiinnostus alkanut nousta. Esimerkiksi Turusta on tullut kyselyjä. Lähitulevaisuudessa toivottavasti pystymme kahden miehen firmasta kasvamaan isommaksi ja työllistämään myös muita.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Organisointikykyä on tullut reilusti lisää. Se tulee siinä ikään kuin itsestään, kun yritystä pyörittää. On vain hallittava ne käytännön asiat.

Jotenkin sitä on myös huomattavasti rennompi nykyään. Alussa asiakastapaamiset jännitti varsin paljon ja aina mietti, että mitähän sitä sanoo mihinkin, mutta nykyään sitä huomaa nauttivansa niistä tilanteista.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Vieläkin enemmän vaan yhteisöllisyyttä soisi olevan. Kilpailun sijaan olisi pyrittävä tukemaan ja kannustamaan toisiamme.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.pestu.fi


Aiheeseen liittyvää