Sirjus

#KSY80 - 37. Sirjus Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Sirkku Tourunen ja Sirjus Oy on yritys. Toimimme yrittäjinä mieheni Johannes Tourusen kanssa.

Millainen yrittäjä olet?

Hulluhan sitä täytyy olla jollain tapaa, kun on yrittäjäksi lähtenyt. Sitkeyttä löytyy myös paljon ja uskoa omaan tekemiseen. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Oma ensimmäinen kosketukseni yrittäjyyteen tulee siitä, että isäni toimi yrittäjänä ja hänen mukanaan on tullut kuljettua ihan pikkulikasta lähtien. Oli ikään kuin luonnollista alkaa sitten itsekin lopulta yrittäjäksi. Ei esimerkiksi jännittänyt lainkaan lähteä yrittäjäksi.

Ensimmäinen oma yritys oli kultakauppa, joka perustettiin 24 vuotta sitten. Sen jälkeen toimin ravintola-alalla töissä muutaman vuoden ja nyt sitten 17 vuotta jo ollut mukana vaatealalla. Sirjus on perustettu vuonna 1997.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Sirjuksen tarina on elänyt paljonkin näiden vuosien aikana. Kaikki alkoi farkkujen myynnistä. Hyvin pian mukaan tulivat naisten vaatteet ja naisten asusteet kenkineen, laukkuineen ja koruineen. Sirjuksen tilat ovat myös vaihdelleet vuosien mittaan paljonkin. Olemme toimineet muistaakseni kuudessa tai seitsemässä eri liiketilassa täällä Äänekoskella. Nykyisissä tiloissa olemme kuitenkin malttaneet olla jo viimeiset kolme vuotta.

Paljon meiltä on kyselty, että milloin avaamme liikkeen myös Jyväskylään Äänekosken liikkeen lisäksi. Lähes kerran viikossa käy joku kysymässä aiheesta. Olemme kuitenkin miettineet asian niin, että Jyväskylästä ajaa Äänekoskelle vain puoli tuntia, niin emme näe tarvetta perustaa toista liikettä Jyväskylään.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Periksiantamattomuus on kasvanut ja siinä ohessa nöyryys.

Joka päivä on pyrittävä tekemään hommansa paremmin kuin eilen. Paikalleen ei kannata jäädä, on pyrittävä jatkuvasti kehittymään ja miettimään uusia kulmia omaan yritystoimintaan. Jos jää paikalleen, niin äkkiä huomaa olevansa muita jäljessä.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Yhteistyöllä pääsemme eteenpäin. Positiivisuus kantaa pitkälle niin yrittämisessä kuin elämässäkin. Käytetään toistemme palveluita, niin meillä kaikilla riittää enemmän hommia.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.sirjus.fi


Aiheeseen liittyvää