Ilkka Kemppainen

#KSY80 - 36. Viitasaaren Viihdekeskus Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Ilkka Kemppainen ja Viitasaaren Viihdekeskus Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Herkästi uusille ideoille syttyvä, mutta kuitenkin pitkäjänteinen erityisesti yrityksen kehittämisessä. Uusia ideoita tuntuu tulevan jatkuvasti, mutta pitkäjänteisyys on erityisesti tämän keilahallin kohdalla ollut tarpeen. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Kotoa se lähtee, isä on maanviljelijä ja maansiirtoyrittäjä. Lapsuudesta asti päässyt seuraamaan yrittäjyyttä vierestä.

Ensimmäinen oma yritys oli tuo Savivuoren laskettelukeskus täällä Viitasaarella, jota pyöritin viisitoista vuotta. Laskettelukeskus perustettiin vuonnta 1989. 

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Viitasaaren Viihdekeskus avattiin 2009 syksyllä eli yhdeksän vuotta on nyt tullut tätä pyöritettyä.

Viitasaarelle oli toivottu ja haluttu keilahallia jo pitkään, mutta ei meinannut löytyä oikein sopivia tiloja. Vanha Ale-makasiinin kiinteistö jäi lopulta tyhjäksi, jonka vuokrasin kaupungilta ja kunnostin niihin tiloihin keilahallin ja ravintolan. Kiinteistö oli kuitenkin huonokuntoinen ja silloisen poliittisen paineen myötä rakennus päätettiin lopulta purkaa kokonaan. Nykyisissä, uusissa tiloissa olemme toimineet nyt kolmen vuoden ajan.

Alkuaan en itse edes ollut aktiivinen keilahallin pyörittämisen suhteen. Paikkakunnalle oli toivottu keilahallia jo pitkään ja paikalliset keräsivät osakepääomaa hallin perustamiseksi. Hanke kuitenkin kariutui ja lopulta minua pyydettiin vetämään keilahallia. Ja tässä sitä sitten ollaan.

Konsepti on meillä elänyt jonkin verran. Vanhassa hallissa meillä oli ruokailu puoli vahvasti edustettuna, mutta tähän nykyiseen halliin emme ole sitä tuoneet. Nykyisin meillä pääsee pelaamaan muun muassa pingistä ja biljardia. Viikonloppuisin myös karaoke on suosittu ajanviete ja bändejä käy jonkin verran soittamassa.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Omalla kohdalla yrittäjyys on ikään kuin elämäntapa. Vapaus viehättää, saa tehdä mitä haluaa. 

Olen kokeillut yrittäjyyden ohella myös päivätöitä toisten palveluksessa, mutta aina sieltä olen sitten myös lähtenyt. Yrittäjyys on vain vetänyt puoleensa.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Jaksamista kaikille. Yrittäjyys voi olla varsin raskaskin laji, mutta olisi suotavaa, että jaksamme viedä yrityksiämme myös eteenpäin.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.keilis.fi


Aiheeseen liittyvää