Katriina Pilppula

#KSY80 - 34. Hotelli Yöpuu

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Katriina Pilppula ja Hotelli Yöpuu.

Millainen yrittäjä olet?

Olen ollut yrittäjänä koko työhistoriani ajan. Perusluonteeltani olen hyvin yrittäjähenkinen ja ihan lapsesta pitäen on ollut sellainen ajatus, että haluan jotain omaa juttua lähteä tekemään.

Tykkään tehdä itse päätöksiä, olen varsin pitkäjänteinen, enkä myöskään kovin pelokas.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Alunperin menin mukaan mieheni puualan yritykseen ja myin siinä ohessa Laitilan virvoitusjuomatehtaan tuotteita ihan provisio-pohjalta.

Vuonna 2000 perustimme Naissaaren kahvio ja juhlahuoneen. Siitä alkoi oma yrittäjyyteni tällä alalla. Yöpuun ja Pöllöwaarin hankimme vuonna 2006.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Hyppäsimme Yöpuun puikkoihin vuonna 2006. Ensimmäisenä lähdimme selvästi kirkastamaan yrityksen liikeideaa. Halusimme tarjota jyväskyläläistä osaamista kansainväliselle asiakaskunnalle.

Hotelli- ja ravintola-ala on vähän sellaista, että kehitystä on haettava jatkuvasti. Koko ajan jonkinlainen remontti tai kehityshanke on meilläkin päällä tai suunnitteilla. Ei voi sanoa, että olisi tullut missään vaiheessa sellaista yhtä isompaa muutosta, joka olisi konseptiamme jollain tapaa muuttanut. Pikkuhiljaa olemme kehittäneet Yöpuusta sellaista, kuin se nykyään tunnetaan.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Vastuuta on kannettava, itsestä ja muista. Vastuu on myös ikään kuin kokoaikaista. Ei voi ajatella, että tänään jätän vähän jotain hoitamatta. Yksinkertaisesti on vaan hoidettava ne omat vastuut, jotka yrittäjyyden myötä on itselleen ottanut.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

On hienoa, miten paljon meillä on täällä Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa vahvaa osaamista eri aloilta. Sitä ei varmaan moni paikallinen tule edes ajatelleeksi, miten laajasti ihan pelkästään Jyväskylästä löytyy esimerkiksi kansainvälisiä yrityksiä. Meidän tulisi olla ylpeitä tästä!

Ilmapiiri on myös kehittynyt huimasti! 90-luvun ilmapiiristä on tultu pitkä matka. Omat kokemukset ovat pääasiassa Jyväskylästä, jossa erityisesti kaupungin ja maalaiskunnan yhdistäminen oli yksi merkittävä muutos, joka vei asioita parempaan suuntaan.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.hotelliyopuu.fi


Aiheeseen liittyvää