Kasvun Roihu

#KSY80 - 32. Kasvun Roihu Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Matti Härkönen (kuvassa toinen oikealta) ja Kasvun Roihu Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Idealistinen, visionäärinen ja teot puhuu puolestaan.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Jyväskylän Tiimiakatemia noin 15 vuotta sitten. Tiimiakatemia auttoi ymmärtämään sen, että meissä kaikissa on valtava potentiaalia. Sille pitää vain löytää oikea paikka, aika ja kanava.

Kasvun Roihu Oy on itselläni muistaakseni jo kuudes y-tunnus. Kaikki nämä aiemmat yritykset ja Tiimiakatemia ovat auttaneet käsittämään sen, että pitää vain löytää, mihin kullakin on intohimoa. Itselläni se on se, että haluan auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan ja kehittymään. Ajatus kirkastui jo kouluaikoina ja matkan varrella olen koittanut löytää väyliä toteuttaa tuota intohimoa.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Kasvun Roihu perustettiin tammikuussa 2014. Näiden vuosien aikana olemme saaneet aikaan muun muassa seuraavia asioita.

1. Olemme saaneet rakennettua erittäin toimivan tiimin. Olemme löytäneet luovia, osaavia ja kunnianhimoisia ihmisiä organisaatioomme, mikä on mielestäni se kaikista tärkein saavutuksemme.

2. 55 kuukautta 17 päivää olemme tehneet Kasvu Openia, josta on tänä aikana rakentunut Suomen suurin kasvun sparrausohjelma. On todella hienoa, että lähes 4000 suomalaista pk-yritystä on hakeutunut mukaan ja lähes 200 partneria on mukana Kasvu Openissa.

3. Näiden vuosien aikana olemme valmentaneet oikeastaan suurinta osaa Suomen yrityskehittäjistä. Ihmiset, jotka tekevät ammatikseen yrityskehittämistä, ovat olleet meidän Roihu Broker-valmennusohjelmassamme mukana.

4. Growth to market -kansainvälistymisohjelmat. Olemme onnistuneet viimeisen vuoden aikana tekemään itsestämme Suomen suurimman yritysten viejän esimerkiksi Kiinaan ja Yhdysvaltojen markkinoille. Mielestäni todella huikea juttu!

5. Viimeisin iso juttu on aivan tältä kuluneelta kesältä, kun saimme Innovestorin eli Suomen suurimman yksityisen kasvuyritysten pääomasijoitusyhtiön partneriksimme.

Näillä viidellä asialla saamme luotua ratkaisuja siihen, miksi ylipäätään olemme olemassa eli pystymme auttamaan suomalaisia yrityksiä kasvamaan ja uudistumaan. Tällä hetkellä meillä on upea verkosto ympärillämme ja kyky vastata omaan unelmaamme uusista suomalaisista kasvu- ja vientiyrityksistä.

Kolmen vuoden päästä Kasvun Roihu on siinä pisteessä, että kenellä tahansa suomalaisella yrittäjällä on mahdollisuus mennä oman kasvusuunnitelmansa kanssa oman paikkakuntansa Kasvu Open -tapahtumaan ja olla jo seuraavalla viikolla neuvottelemassa kiinalaisten sijoittajien kanssa. Aikajanaa on saatu lyhennettyä merkittävästi.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on tapa ajatella, että jokaisessa meissä on potentiaalia. Sille potentiaalille pitää löytää vain oikea kanava. Meidän tiimissä on esimerkiksi hirveästi yrittelijäisyyttä ja ihmiset elävät todeksi sitä omaa potentiaaliaan.

Voisi tiivistää, että yrittäjyys on opettanut sen, että ihmisissä on paljon enemmän potentiaalia, kuin usein uskotaan ja oletetaan.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

On hienoa, että meillä on elinvoimainen yrittäjäjärjestö ja kauppakamarijärjestö. Koen tärkeäksi, että kaikki yrittäjät ja yritysjohtajat, joilla vain on se mahdollisuus, pitävät tämän verkoston elävänä ja aktiivisena. Vertaistuki ja asioiden jakaminen on meidän alueemme suurin kilpailuetu.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.roihu.com


Aiheeseen liittyvää