Korpilahden Satamakapteeni

#KSY80 - 29. Satamakapteeni Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Janne Isotalo ja Satamakapteeni Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Kaukana sellaisesta stereotyyppisestä yrittäjästä. Olen vähän sellainen haaveilija ja taivaanrannan maalari, toisaalta en ole myöskään oikein koskaan kasvanut aikuiseksi. Suhtaudun asioihin ehkä liiankin kevyesti paikoitellen.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Kauppiasperheessä olen kasvanut. Omat vanhemmat ovat toimineet pitkään K-kauppijoina ja sitä kautta itsekin päässyt läheltä seuraamaan yrittäjyyttä. Ikään kuin kasvanut siihen elämäntyyliin, missä ei hirveästi lasketa tunteja.

Toimin vanhempien perustamassa kaupassa 90-luvulla yrittäjänä muutaman vuoden, joka oli ensimmäinen henkilökohtainen kosketukseni yrittäjyyteen. Sen jälkeen toimin Himoksen hiihtokeskuksella ravintolapäällikkönä useamman vuoden. Hiihtokeskustyöntekijöillä on kesäisin varsin tylsää, niin siinä tuli perustettua erilaisia firmoja mökkien nurmikoiden leikkuusta jäätelökioskeihin kesien ratoksi. 

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Hyppäsimme vaimoni Nina Isotalon kanssa vetämään Korpilahden Satamakapteenia noin vuosi sitten. Korpilahdella on aina ollut satama ja tulee aina olemaan. Ravintolatoiminnan tällä paikalla on aloittanut aikoinaan Erja ja Aarno Rosala. Korpilahden yhdistyessä osaksi Jyväskylää, Jyväskylän kaupunki halusi tehdä panostuksia Korpilahden satamaan, jonka ansiosta satama on nykyisenlaisessa muodossaan.

Olemme vaimoni kanssa olleet aiemmin innokkaita veneilijöitä ja ikään kuin Päijänne-intoilijoita. Olimme aiemmin vierailleet Satamakapteenissa asiakkaina useita kertoja, kunnes eräänä päivänä huomasin, että Satamakapteeni on myynnissä ja sitä kautta lopulta sitten tähän yrittäjiksi päädyimme.

Kun lähdimme yrittäjiksi satamaravintolaan, niin kelien puolesta ensimmäinen kesä olikin sitten kylmin 1500 vuoteen. Siitä ensimmäisestä vuodesta kuitenkin selvittiin ja nyt olisi tarkoitus selviytyä myös tästä toisesta. Kelien puolesta tämä kesä on ollut taas sitten aivan peilikuva viime vuoteen.

Olemme myös yrittäjinä sellaisia, että taloudellisen tuloksen lisäksi meille merkitsee paljon myös niin sanottu toiminnallinen tulos. Toisin sanoen haluamme, että hommat meillä toimii. Olemme halunneet tehdä ravintolaan sellaisia panostuksia, että kovimpina kesäsesonkipäivinäkään meillä ei tarvitse jonottaa ruokaa puoltatoista tuntia, vaan palvelun on oltava sujuvaa ja nopeaa.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on opettanut sen, että itselleen tulee osata ottaa aikaa. Jokaisen on pystyttävä palautumaan työstä, niin myös yrittäjän. Ihan turha saattaa itseään siihen pisteeseen, ettei jaksa edes ajatella. Siitä työstä ei kuitenkaan saa sellaista palkkiota, että se olisi sen arvoista. Koen myös, että erityisesti ravintola-alalla pitäisi pystyä kehittymään jatkuvasti. Väsyneenä ideoita kuitenkaan harvemmin tulee.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Pitäkää itsestänne huolta, pidetään toisistamme huolta ja tankatkaa veneenne Korpilahden satamassa.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.satamakapteeni.fi


Aiheeseen liittyvää