Tapu Holttinen

#KSY80 - 26. Villinikkarit Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Tapu Holttinen Jyväskylästä. Yrittäjyyttä on pian takana juhlalliset 20 vuotta. Yritykseni nimi on Villinikkarit Oy.

Nykyistä kehittämiseen liittyvää yritystoimintaani kutsun nimellä Happy Rain Woman. Kehitän johtajuutta, organisaatioita ja oppimimista sekä yrittäjyyttä eri kokoisissa organisaatoissa ja yrityksissä. Toimin yksin, mutta myös laajassa yhteistyössä useiden verkostojeni kanssa.

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja niin kutsuttu akateeminen yrittäjä, mutta toimin hyvin monenlaisissa yrittäjyyden ympäristöissä, eri puolilla Suomea.

Millainen yrittäjä olet?

Ajattelen, että olen ollut aina aktiivinen yrittäjä. Olen rohkeasti uudistanut yritystäni ja se on jo kokenut monia vaiheita vuosien aikana. Olen kai myös aika perusteellinen, huolellinen ja vastuullinen yrittäjänä. Vaikka en varsinaisesti toimi kansainvälisesti, ajattelen, että olen ja monet yrittäjät ovat, osa koko maailman yrittäjyysverkostoa. Matkustelen paljon ymmärtääkseni myös yrittäjyyttä muualla.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Tiimiakatemialla opiskellessani sain ensimmäisen kimmokkeen omaan yrittäjyyteen. Ymmärsin silloin mitä yrittäjyys on laajemmin yhteiskunnassa ja mitä se voi antaa itselle. Tämän ymmärryksen jälkeen olen ollut aina yrittäjä. Mielestäni yrittäjyys on sitä, että ihminen saa toteuttaa itseään ja elää omien arvojen mukaan sekä toisaalta juuri oman tavoitetason mukaan. Yrittäjä pääsee itse määrittelemään elämänsä rytmin.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Yritys alkoi ”tiimiyrityksenä” Tiimiakatemiataustalta. Siitä tuli sitten perheyritys kumppanini kanssa ja sitten myöhemmin taas yksinyrittäjän yritys sekä moderniin tapaan myös vahvasti verkostoyritys. Tulevaisuus on aina ollut mielessä, kun olen ollut kehittämässä yritystäni. JOY-ajattelu tarkoittaa yrityksessäni johtajuutta, oppimista ja yrittäjyyttä itsessään. Tämä ajatus on kantanut yritystoimintaani koko historiansa ajan.

Olen alusta asti halunnut toimia myös valtakunnallisesti. Verkostoissa toimiminen on ollut minulle ja yritykselleni tärkeää. Olen ollut myös pitkään mukana yrittäjäjärjestön toiminnassa, ensin Nuorissa Yrittäjissä ja sitten muutenkin. Olen kokenut, että muiden yrittäjien tukeminen ja yrittäjyyden edistäminen järjestön kautta on monella tavalla palkitsevaa ja myös yhteiskunnallisesti vaikuttavaa.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Arvostan nimenomaan yrittäjyyden vapauden tuomia mahdollisuuksia. Yrittäjyys on myös parasta yhteiskuntavastuuta: huolehdit itsestäsi aktiivisesti, johdat itseäsi ja tarjoat työtä muille. Yrittäjyys on minulle myös laaja verkosto ja yksittäisiä tärkeitä ihmisiä. Onnistumisista ja epäonnistumisista olen oppinut, että kaikkien yrittäjyyden muutosten kanssa oppii toimimaan ja elämään – muutokset ovat osa dynaamista yrittäjyyttä.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän yrittäjiä ja yrityksiä. Yrittäjien arvo alkaa kukoistaa ja elinvoima tehdään vahvemmin yrittäjyyden kautta. Yrittäjien on tässä ”tilauksessa” huolehdittava omasta tekemisen tasosta ja on katsottava rohkeasti eteenpäin. Yrittäjien yhteisöistä on pidettävä huoli. Tukea, ymmärrystä ja vertaisuutta sekä kehittämisen kipinää voi kokea juuri yrittäjien omassa yhteisössä parhaiten. Onnittelen yhteisöämme ilolla!

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.tapuholttinen.fi


Aiheeseen liittyvää