Recenart Oy

#KSY80 - 23. Recenart Oy

Keitä olette ja mikä on yrityksenne nimi?

Yritys on nimeltään Recenart Oy ja itse olen Laura Aineslahti, toimin yrityksessä viestintä- ja markkinointipäällikkönä.

Tiina Koivulahti, taidehistorioitsija olen taustaltani ja toimin Recenartin toimitusjohtajana.

Mikko Laitinen, tausta löytyy fysiikasta ja hyperspektrikuvantaminen on päätehtäväni Recenartilla.

Millaisia yrittäjiä olette?

Työtelijäitä, innostuneita ja innovatiivisia, koko kolmikko toteaa.

Millaisia olivat ensimmäiset kosketuksenne yrittäjyyteen?

Tiinalla ja minulla on perheyritystaustaa. On jotenkin kasvanut siihen ja se on ollut ihan lapsesta pitäen sellainen normaali. Niin vain lopulta itsekin päätyi samaan tilanteeseen, Aineslahti kertoo.

Itsellä tausta on vahvasti yliopistolla ja koen, että siellä toimiminen on hyvin pitkälti yksityisyrittäjyyttä. Kun lähdet kesälomalle, niin kukaan muu ei niitä tutkimuksia vie eteenpäin sillä välin, Laitinen kommentoi.

Millainen on nykyisen yrityksenne tarina?

Alkuperäinen idea oli Tiinan. Vuonna 2012 Suomessa selvisi paljon mediahuomiotakin saanut taideväärennöstapaus. Käytännössä siis huomattiin, että markkinoilla kiertää huomattavan paljon väärennettyjä taideteoksia. Tuohon aikaan ihmisillä ei ollut muuta mahdollisuutta tutkituttaa kokoelmiaan kuin valtion taidemuseossa, mutta taidemuseo ei tutki muille kuin poliisille, itselleen ja hyvin satunnaisesti joillekin muille tahoille.

Totesimme, että kun meillä Jyväskylän yliopistolla kerran on optimaalinen tiedekuntajako, joka sisältää materiaalitieteen tutkijoita, IT- ja kuvantamistutkimusta ja taidehistoriaa, niin näistä muodostuu täydellinen yhdistelmä tällaiselle toiminnalle. Perustimme aluksi Tekes-hankkeen, jonka päätyttyä syntyi lopulta Recenart Oy vuoden 2016 keväällä. Recenart palvelee taideteosten ja arkeologisten esineiden alkuperästä ja autenttisuudesta kiinnostuneita keräilijöitä, museoita, säätiöitä, yrityksiä, vakuutusyhtiöitä ja viranomaisia.

Tulevaisuudessa on luvassa entistä enemmän kansainvälistymistä ja kansainvälistä yhteistyötä. Esimerkiksi Yhdysvalloista ja Englannista on tullut paljon kiinnostusta meidän toimintaamme kohtaan, Aineslahti kertoo.

Mitä yrittäjyys on teille opettanut?

Ainakin stressinsietokykyä, Aineslahti naurahtaa.

Paljon uusia taitoja. On päässyt opettelemaan talous- ja hallintopuolta yritystä pyörittäessä. Meillä toimitaan niin, että kaikki tekee kaikkea, joten varsin monipuolisesti on päässyt itseään kehittämään, Koivulahti kertoo.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Kurottakaa rohkeasti kansainvälisille markkinoille. Euroopan maat ovat aivan tuossa vieressä ja Yhdysvallatkin yllättävän lähellä, Aineslahti vinkkaa.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.recenart.com


Aiheeseen liittyvää