Antti Korhonen

#KSY80 - 22. Liveto Group Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Nimi on Antti Korhonen ja firman nimi on Liveto Group Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Kaikkensa antava, välittävä ja reilu.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Faija teroitti luistimia sivutoimisena yrittäjänä Toivalan kylällä Siilinjärvellä, kun olin pieni. Siinä pääsi itsekin ohessa tekemään hieman taskurahaa, kun teroitti kavereiden luistimet. En sitä välttämättä täysin osannut, mutta mukavaa puuhaa se oli.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Vuoden 2014 loppupuolella perustimme Liveton Teemu Malisen kanssa. Teemulla oli teknistä taustaa ja häntä kiinnosti lipunmyynti. Itseltä taas löytyi noin 15 vuoden tausta tapahtumien järjestämisestä. Päätimme katsoa, että mitä näistä palikoista saisi rakennettua.

Liveton palvelu on muuttunut tässä matkan varrella tällaisesta self-service-palvelusta enemmänkin personoitavaksi tapahtumakaupaksi, joka toimii tapahtumajärjestäjän sivuilla. Kaikki mitä on tehty on säilynyt, mutta missä vaiheessa mikäkin on toiminut, ei ole mennyt ihan sen mukaan, mitä oli  alunperin suunniteltu. Harvoinpa yllätyksiltä yritysmaailmassa toisaalta välttyykään. Liveto työllistää tällä hetkellä seitsemän henkeä ja mukana on myös aktiivinen osakasjoukko. 

Seuraavat puolitoista vuotta näyttää hyvin paljon, mihin suuntaan Liveton matka tulee viemään. Ensi vuonna vapautuu todella paljon asiakkuuksia, joista lähdemme kisaamaan ja tarkoituksena on suunnata myös kansainvälisille markkinoille. Myöhemmin mukaan tulleille olenkin sanonut, että se mitä näette nyt on jotain aivan muuta, mitä tämä oli pari vuotta sitten. Tästä pari vuotta eteenpäin ja kaikki on taas mennyt todennäköisesti uusiksi.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Nöyryyttä, realismia ja sen, että mitään ei saa ilmaiseksi. On myös hienoa huomata, että on mahdollista tehdä sitä mitä haluaa ja elättää sillä itsensä.

En itse mieti eläkettä ollenkaan, koko asialla ei oikeastaan ole itselle mitään merkitystä. Haluan tehdä niitä asioita, mitä haluan, niin pitkään kuin voin ja jossain vaiheessa se tekeminen sitten vain loppuu.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Autetaan toisiamme. Jaetaan tietoa ja pyritään luomaan synergiaa eri organisaatioiden väleille.

Yrittäjien tulisi muistaa olla myös ylpeitä omasta tekemisestään.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.liveto.io


Aiheeseen liittyvää