Katja Valkola

#KSY80 - 20. Wanha Pappila Saarijärvi

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Wanha Pappila Saarijärvi ja Katja Valkola.

Millainen yrittäjä olet? 

Mukautumiskykyinen, positiivinen, uudistushaluinen ja ehkä sellainen paikkakunnan etuja ajava. Haluan aina tuoda Saarijärven etuja toiminnassani esiin.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Olin aluksi vain taustalla. Perustin pitopalveluyrityksen jo vuonna 2007, jossa minulla oli työntekijöitä, mutta en itse ollut fyysisesti mukana toiminnassa. Tein vielä muita töitä siinä vaiheessa. 

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Alunperin pitopalveluni toimi kaupungintalon alakerrassa. Kun silloinen vuokrasopimus päättyi tiesin, että on aika laittaa pillit pussiin ainakin kaupungintalon osalta. Uusilla vuokraehdoilla en voinut enää pitopalvelua siellä jatkaa. 

Wanha Pappila ei ollut tuolloin yrityskäytössä. Tässä oli ollut aiemmin yritystoimintaa, mutta tuolla hetkellä entinen yrittäjä vain asui tässä rakennuksessa. Tulin sitten rohkeasti kysymään, että mitä hän oli ajatellut Wanhalla Pappilalla tehdä. Wanha Pappila on kuitenkin varsin iso rakennus yhden naisen asuttavaksi. Hän oli erittäin helpottunut, että pääsisi muuttamaan pois tästä. Odottelimme hänen silloisen määräaikaisen vuokrasopimuksensa päättymistä ja sen jälkeen pääsimme julkisen kilpailutuksen kautta tähän muuttamaan. Wanhaan Pappilaan muutto on ollut erinomainen ratkaisu. Kaupungintalon alakerta oli omaan makuun hieman kliininen, tässä on aivan erilainen tunnelma ja jokainen päivä on erilainen.

Wanhassa Pappilassa pyörii arkisin lounas ja kahvila, sisustus- ja lahjatavaraliike, rantasauna kesäisin, yläkerrassa kokoustilat ja tottakai kaikki mahdolliset viikonloput, ja kesällä arkenakin, pyöritämme yksityistilaisuuksia erilaisten juhlien tiimoilta. Kastamiset, rippijuhlat, ylioppilasjuhlat, syntympäivät, muistotilaisuudet, häät ja muut erilaiset yksityistilaisuudet kuuluvat valikoimaan.

Isoin muutos, mitä tässä vuosien varrella suomalaisten juhlintatavoissa olen huomannut, on juhlien koossa. Ennen pidettiin 50 hengen juhlatilaisuuksia, nykyisin ihmismäärä on noin 20-30 henkeä. Toisaalta on taas lisääntynyt tällaisten tasavuosisyntymäpäivien juhliminen. Olemme myös kiertäneet varsin paljon erilaisia messuja kertomassa Wanhan Pappilan mahdollisuuksista. Olemmekin saaneet viime vuosina varsin kivasti bussilastillisia pysähtymään tähän meille.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on tuonut avarakatseisuutta. Elämänkaaren kirjo on koko ajan läsnä tässä työssä. Lähes päivittäin saa olla läsnä ihmisille tunteellisissa hetkissä. On koskettavaa, kun saa olla mukana näissä tilaisuuksissa aina syntymästä viimeiseen muistohetkeen. Voisi kai sanoa, että elämänkokemus on karttunut. Meidän asiakkaille nämä tilaisuudet ovat monesti elämän merkittävimpiä hetkiä.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Koittakaa jaksaa! Ei ole helpoin mahdollinen tie toimia varsinkaan kaupunkien keskustoissa. Koittakaa keksiä, millä pysyä mukana tässä muuttuvassa maailmassa ja millä erottua.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.wanhapappila.fi


Aiheeseen liittyvää