Jenni Seppänen

#KSY80 - 18. Double One Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Jenni Seppänen ja yritys on Double One Oy.

Millainen yrittäjä olet? 

Olen sellainen kaikesta paljon innostuva, hyvin luova ja erittäin positiivinen.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Oma taustani on aivan eri alalla, olin ravintolapäällikkönä reilut kymmenen vuotta. Minulla on myös viisi lasta, joiden kanssa meni kotona noin seitsemän vuotta. Aina olen kuitenkin miettinyt, että haluaisin olla yrittäjä ja kotona lasten kanssa ollessa ajatus jotenkin korostui. Omassa suvussa on myös paljon yrittäjiä, joten yrittäjyys on myös sitä kautta varsin tuttua.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Huomasin, että Jyväskylään oli tullut tällainen Double One niminen yritys, jonka valikoimassa oli kivoja värikkäitä vaatteita. Päätin, että käynpä jututtamassa tätä yrityksen omistajaa. Toivoin, että hän voisi olla minulle jonkinlainen linkki Aasian markkinoille. Suunnitelmissa oli laittaa pystyyn jonkinlainen maahantuontiyritys, joka keskittyisi puutarha- ja käsityöaloihin. Noh, siinä tuli sellainen väärinymmärrys. Hän kysyi heti ensimmäiseksi tapaamisessamme, että aionko perustaa heille kilpailijan vai aionko tulla heidän yritykseensä mukaan. Päätin tarttua tähän väärinymmärrykseen ja hypätä mukaan yritykseen. 

Lähdimme varsin nopeasti muokkaamaan yrityksen tuotevalikoimaa. Aiemmin yritys oli keskittynyt muun muassa kiinalaisiin vaatteisiin. Yrityksen valikoimassa oli joitakin eettisesti tuotettuja vaatteita, kuten meillä nykyään, mutta valikoimassa oli myös paljon sellaisia vaatteita, mitä nyt löytyy kaikista muistakin vaateliikkeistä. Halusimme Double Onessa keskittyä jatkossa värikkäisiin, luonnonmukaisiin vaatteisiin.

Double Onessa olen ollut nyt mukana noin viisi vuotta ja näissä Jyväskylän Forumin tiloissa olemme toimineet nyt viime syyskuusta lähtien. 

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Ajattelen niin, että jo silloin kun toimin ravintolapäällikkönä, toimin ikään kuin yrittäjänä. Siinä käytännössä pyörittää omaa ravintolaa, vaikka omistajuus onkin muualla. Ja haluan kyllä uskoa, että viisilapsisen perheen pyörittäminenkin on antanut jonkinlaisia valmiuksia toimia yrittäjänä myös. 

Aina olen ollut varsin organisointikykyinen ja osannut välttää stressiä. Yrittäjyys on tuonut sellaista vapautta ja asenteestahan kaikki on lopulta kiinni, että miten asioihin suhtautuu ja miten ne ottaa vastaan.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Koitetaan tarjota toisillemme tukea ja näkyvyyttä mahdollisuuksiemme mukaan. Pitäisi myös ymmärtää se, että emme ole toisiamme vastaan vaikka samalla alalla toimisimmekin. Kyräily ei johda yhtään mihinkään, yhteispelillä pääsemme kaikki pidemmälle.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.doubleone.fi


Aiheeseen liittyvää