Antti Rossi

#KSY80 - 16. Fireline Tattoo

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Antti Rossi ja Fireline Tattoo.

Millainen yrittäjä olet? Kuvaile itseäsi kolmella lauseella.

Työhullu, kylähullu ja hankala lapsi. Muutama vuosi sitten lakkasi äiti kyselemästä, että milloin menen oikeisiin töihin.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Ihan syvältä. Ensimmäisenä lyötiin kauhea läjä papereita kouraan ja kun pyysin apua niiden selvittämiseen työkkäristä, niin vastaus oli, että starttirahaa ei tällaiseen ohimenevään muoti-ilmiöön nimeltä tatuoinnit ole mitään mahdollisuutta saada. Tuosta hetkestä on nyt 25 vuotta aikaa ja edelleen odottelen, että milloin tämä muoti-ilmiö oikein lakkaa.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Ensin työskentelin kotoa ja sitten joitakin vuosia myöhemmin hommasin oman liiketilan. Pitkän aikaa olin Jyväskylän ainoa tatuoija ja sitä myöten niitä asiakkaitakin alkoi kertyä ja kertyä. Olin alkuaikoina vielä itse niin sanotuissa oikeissa töissä, mutta jossain vaiheessa piti sitten soittaa pomolle, että en enää ehdi tulla töihin, jään kotiin piirtelemään tatuointeja. Hän toivotti onnea matkaan ja sillä tiellä ollaan. 

Vuonna 1997 muutin näihin tiloihin tähän Vapaudenkadulle. Sitä ennen toimin vuokralla muun muassa Kuokkalassa. Kuokkalan Polttolinjasta tulee itseassa firman nimikin Fireline Tattoo.

Kaiken kaikkiaan voin kuitenkin sanoa, että tatuointialaa vielä edelleenkin karsastetaan joissain piireissä varsin rankasti. Nykyään toki tilanne on jo helpottunut, mutta voin kertoa, että esimerkiksi toimitiloja etsiessä olikin useampi potentiaalinen toimitila yllättäen mennyt jo kaupaksi tai vuokralle, kun kerroin, minkä alan yritystoimintaa niihin olisi tulossa.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Itse saa päättää omista työajoista ja työtavoista, samalla niistä on myös vastuussa.

Yrittäjyys on opettanut myös sen, että hyvä kirjanpitäjä on yksinkertaisesti oltava. Itse en halua puuttua mihinkään numeroiden pyörittelyyn, kun sitä varten kerran on olemassa oikeasti päteviäkin ihmisiä. Ei tarvitse valvoa öitä ja kun Suomen verotouhut on mitä on, niin pääsee huomattavasti helpommalla, kun palkkaa ammatti-ihmisen niiden kanssa painimaan.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Koettakaa jaksaa!

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.firelinetattoo.fi


Aiheeseen liittyvää