Umppi

#KSY80 - 11. Pakkaustukku.fi

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Uula-Matti Laitinen ja yrityksen nimi on Pakkaustukku.fi.

Millainen yrittäjä olet? Kuvaile itseäsi kolmella lauseella.

Tavallinen, mutta kunnianhimoinen. Jossain määrin myös kilpailuhenkinen. Haluan nähdä, missä ne omat rajat menee. Tyhjästä kun on lähtenyt, niin kiinnostaa nähdä, miten pitkälle tämän voi viedä.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Kotona meillä ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen yrittäjyyshenkistä ilmapiiriä. Ehkä kuitenkin sellainen oppi on tullut jo kotoa, että omalla työllä voi vaikuttaa omaan pärjäämiseen. Ahkeruus ja sellainen aloitteellisuus on ehdottomasti peritty sieltä.

Aikuisiällä aloitin sitten tekemään verkkosivuja parille firmalle, jonka seurauksena laitoin oman toiminimen pystyyn.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Oppikirjaesimerkki. Ammattikorkeakoulussa taisi olla jossakin oppikirjassa, että uusien yritysten tulisi syntyä ratkaisemaan jotain olemassa olevaa ongelmaa.

2014 etsin itse koteloita erääseen lautapeliprojektiin. Tarkoituksena oli lähettää lautapeliä eteenpäin ja katsoa, mitä ihmiset siitä pitävät. Ajattelimme lähettää ensin pienen erän maailmalle ja sitten tarvittaessa myöhemmin lisää, mikäli mielenkiintoa pelille löytyy enemmänkin. Laitoin tarjouspyyntöjä muutamille firmoille, joista osasta ei vastattu mitään ja osasta kerrottiin, että jos tilaan rekkalastillisen näitä koteloita, niin sitten hinta on tämä.

Loppujen lopuksi Saksasta löytyi firma, joka suostui tekemään tällaisen pienen erän koteloita ja vieläpä sopuhintaan. Siinä tilatessa sitten heräsi ajatus, että pitäisiköhän sitä tilata kerralla hieman enemmän, niin saisi samalla omat kotelot ja loput voisi myydä eteenpäin. Järkeilin, että koska itse olin tällaiseen ongelmaan törmännyt, niin pakko oli muillakin Suomessa olla vastaavia ongelmia.

Nyt on tilanne kehittynyt siihen pisteeseen, että firma on kasvanut. Olemme vasta muuttaneet uusiin tiloihin tänne Kirriin ja työntekijöitä on palkattu. Tällä hetkellä Pakkaustukku.fi työllistää yhden kokoaikaisen ja kaksi osa-aikaista työntekijää, sekä tarvittaessa töihin kutsuttavan työntekijän.

Mielenkiintoinen projekti on nyt meneillään, kun pääsimme mukaan Kasvu Openiin. Todella innoissani lähden hakemaan oppia ja uusia näkökulmia omaan liiketoimintaan.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Asioista kyllä selviää, vaikka niistä ei mitään etukäteen tietäisikään. Aina voi ottaa selvää uusista jutuista ja samalla myös kehittyä siinä itse lisää. 

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Keski-Suomessa on hyvä meininki ja yrittäjäjärjestö näkyy ja kuuluu, niin kuin pitääkin. Keski-Suomella ja erityisesti Jyväskylällä menee hyvin, niin mikäs tässä on ollessa.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.pakkaustukku.fi


Aiheeseen liittyvää