Kokon puutarha

#KSY80 - 1. Kokon puutarha

Keitä olette ja mikä on yrityksenne nimi?

Marko ja Maria Kokko Kokon Puutarha Oy

Millaisia yrittäjiä olette? Kuvailkaa itseänne kolmella lauseella.

Tulevaisuuteen positiivisesti katsovina, lähes päivittäin pohtien, mitä ensi vuonna tekisimme toisin. Koskaan ei yritys ole valmis, vaikka helpottaisi elämää kummasti kun joskus voisi ajatella, että tämä on hyvä näin.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksenne yrittäjyyteen?

Markon yrittäjätaival alkoi sukupolvenvaihdoksen myötä 1995, lapsuuden puutarhalla viettäneenä on yrittäjän elämä tullut tutuksi. Tapasimme puutarhakoulussa 1993 ja siitä lähtien olemme vetäneet yhtä köyttä. 1997 Mariakin alkoi maksamaan YELliä ja jo reilu 20 vuotta olemme yhdessä kasvaneet ja kasvattaneet.

Millainen on nykyisen yrityksenne tarina?

Kokon Puutarha sai alkunsa 1970-luvulla, kun Marko Kokon vanhemmat Ritva ja Jorma Kokko alkoivat vihannesviljelyn ohessa kasvattaa kesäkukkia. Pikkuhiljaa vihannesten viljely jäi, kun kesäkukkaviljely vei mennessään.

Kesäkukille rakennettiin uusia kasvihuoneita, ja 1980-luvulla viljeltiin muutaman vuoden ajan myös leikkokukkia kuten neilikkaa, liljaa ja krysanteenia. Vuonna 1995 vastuu yrityksestä siirtyi Markolle. 

Puutarhaa on vuosien varrella laajennettu ja tällä hetkellä kasvihuonepinta-alaa on 4488 m2. Uusin kasvihuone valmistui tänä keväänä. 

Mitä yrittäjyys on teille opettanut?

Kaikesta olet vastuussa itse, sekä hyvässä että pahassa. Periksiantamattomuutta, jos juuri nyt on elämä pelkkää ongelmaa, kyllä se pian helpottaa. Asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Ollaan ylpeitä omasta osaamisesta. Uskotaan tulevaisuuteen ja siihen, että me voimme itse siihen vaikuttaa. 

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.kokonpuutarha.fi


Aiheeseen liittyvää