Saa yrittää, mut ei oo pakko hei - Kevytyrittäjyys on palkkatyön ja yrittäjyyden välimuoto

viltti.jpg

Lähiaikoina keskustelu on mediassa käynyt kuumana yrittäjyydestä ja sen haasteista. Tänä vuonna on bongattu isoja yt-neuvotteluja ja irtisanomisia uutisista. Yhä useampi tavallinen työläinen on tipahtanut turvallisen palkkatyön pulkasta ja joutuu miettimään uudelleen uraansa. Nykyisen kaltainen palkkatyö on katoamassa ja projektiluontoinen itsensä työllistäminen yleistyy. Yrittäjät puolestaan painavat duunia niska limassa ja haaveilevat lisäkäsistä. No ainahan voi palkata työntekijän, vai voiko?

Työelämä muuttuu paitsi työntekijän myös työnantajan näkökulmasta. Esimerkiksi yt-neuvotteluiden tai satunnaisen lisätyön tarpeen takia työnantaja ei pysty välttämättä solmimaan perinteisiä palkkatyösuhteita, vaan saattaa mieluummin ostaa työtä tarpeen mukaan esimerkiksi henkilöstövuokrauksen kautta tai alihankintana. Tämä on usein joustavampi keino saada apua kiireeseen tai sesonkiin. Alihankinta saattaa tulla monesti myös edullisemmaksi, koska silloin maksetaan vain tehdystä työstä.

Alihankintana työtä voi ostaa toiselta yritykseltä, mutta myös yksityishenkilöltä, joka toimii esimerkiksi osuuskunnan tai laskutuspalvelun kautta kevytyrittäjänä. Se tarkoittaa, että henkilö toimii yrittäjämäisesti, mutta ilman omaa yritystä. Laskutukseen käytetään tuolloin esimerkiksi laskutuspalvelun y-tunnusta, jolloin laskutuspalvelu hoitaa talouden, hallinnon ja byrokratian. Se mahdollistaa kevytyrittäjän keskittymisen olennaiseen eli käytännön työhön.

Kevytyrittäjyys voi tulla kyseeseen, kun liiketoiminta on pientä ja yrityshallinto tuntuu taakalta. Tai jos on liikeidea ja haluaa testata idean kannattavuutta riskittömästi ennen varsinaisen yrityksen perustamista. Joillain yrittäjillä saattaa myös olla sivubisneksiä toiselta toimialalta kuin oma yritys, jolloin ei välttämättä ole kannattavaa perustaa toista y-tunnusta, vaan sivubisneksien laskutukseen voi käyttää kevyempää väylää laskutuskanavana.

Ajankohtainen aihe on myös pienyrittäjien tukeminen helpottamalla rekrytointia. Yli puolet Suomen yrityksistä on yksinyrittäjiä, joilla varmasti on tekemätöntä työtä, mutta ensimmäisen työntekijän palkkaus koetaan kynnyksenä. Silloin kevytyrittäjälle voi tarjota työtä tarpeen mukaan, ja kevytyrittäjä puolestaan saa itselleen toimeksiannon. Se on siis molempia osapuolia hyödyttävä kauppa.

Tulevaisuudessa työt on meistä suurimman osan todennäköisesti hankittava eri paikoista. Työ ei ole enää yhteen paikkaan sijoittuvaa ja sitouttavaa, vaan se on kuin tilkkutäkki, jossa jokainen tilkku kerätään eri lähteistä ja parsitaan yhteen. Miltä näyttää sinun tilkkutäkkisi?

Kirjoittaja

AnniinaRiihinen ksymppis.jpg
Anniina Riihinen
Asiakaskoordinaattori, Odeal Oy

Aiheeseen liittyvää